Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Alla fyra kvar i häktet för kidnappningen – då ska åtal väckas

Alla fyra unga Vimmerbybor blir kvar i häktet. Foto: MostPhotos

Alla fyra kvar i häktet för kidnappningen – då ska åtal väckas

Alla fyra unga personer från Vimmerby kommun blir kvar i häktet i ytterligare två veckor. Tre av dem gick med på att omhäktas medan den fjärde blev häktad på nytt efter förhandling.

Annons:

Kort före jul blev två unga personer i knappa 20-årsåldern häktade för medhjälp till människorov. Två personer, några år äldre, häktades strax därpå för människorov och grov misshandel.

Det rör sig om tre män och en kvinna och samtliga är hemmahörande i Vimmerby. I början av januari blev alla fyra häktade på nytt och åklagaren fick två veckor till på sig att väcka åtal.

Den tidsfristen gick ut under torsdagen och åklagaren Camilla Nordgren är ännu inte redo för att väcka åtal. 

– Jag har gått igenom allting och har begärt längre åtalstid för samtliga. Det är några åtgärder ytterligare som behöver göras och därför har jag bett om två veckor till, berättade åklagare Camilla Nordgren under gårdagen. 

Ska väcka åtal 1 februari

Tre av fyra har medgett omhäktning. Det rör sig om de båda som misstänks för människorov och grov misshandel. Däremot blev det förhandling kring den unga kvinnan, misstänkt för medhjälp till människorov, under fredagen. 

Tingsrätten valde att även låta henne sitta kvar i häktet, visar häktningsprotokollet. 

Alla fyra är nu fortsatt häktade i målet med restriktioner. Det anses fortfarande att de fyra riskerar att undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen om de försätts på fri fot.

Åklagaren ska nu väcka åtal senast den 1 februari. 

– Nu tycker jag att jag har en ganska klar bild av stora delar av förloppet och det är inte allt för långt bort, kommenterade Nordgren kring när hon kan vara redo för åtal. 

Ska ha förts iväg i bil

Enligt våra uppgifter handlar det hela om att man ska ha tagit med sig målsägande i en bil och sedan misshandlat honom i ett skogsområde. 

– I brottet människorov ligger att man kvarhållit någon mot sin vilja, men uppgiften om att man med våld tagit med någon ut är kanske inte riktigt korrekt beskrivet av förloppet. Jag tänker att det får vänta tills utredningen är klar, men det är lite för hårt att säga att man hamnat utanför staden på det sättet, har Camilla Nordgren sagt om våra uppgifter. 

Målsägande var så pass skadad efter händelsen att han fick uppsöka sjukvård. För människorov är minimistraffet ett och ett halvt års fängelse.

Vår tidning har sökt Camilla Nordgren under fredagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: