Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
ALLA FYRA HÄKTADE PÅ NYTT FÖR KIDNAPPNING I VIMMERBY

Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

ALLA FYRA HÄKTADE PÅ NYTT FÖR KIDNAPPNING I VIMMERBY

De fyra unga personer som suttit häktade över jul och nyår för en kidnappning i Vimmerby i mitten av december blir kvar i häktet. Samtliga fyra har nu omhäktats. 

Annons:

Det bekräftar åklagaren Camilla Nordgren i ett mejl på torsdagseftermiddagen. 

"Sista förhandlingen slutade precis. Samtliga är fortsatt häktade", skriver hon. 

Två av dem gick med på förlängd åtalstid medan de två andra bestred häktningsyrkandet. De två som bestred omhäktningen är den unga man i knappa 20-årsåldern som är misstänkt för medhjälp till människorov samt en av de två män som misstänks för grov misshandel och människor. 

Händelsen nystades upp kort före jul och samtliga fyra misstänkta är hemmahörande i Vimmerby kommun. Två misstänks för medhjälp till människorov och övriga två för människorov samt grov misshandel. De två sistnämnda är kända av polisen sedan tidigare. 

En medger misshandel

Åklagaren fick tills den 4 januari på sig att väcka åtal, men har inte hunnit det och begärde därför på torsdagen förlängd åtalstid. Något som tingsrätten accepterade och det innebär att de fyra personerna blir kvar i häktet i minst två veckor till. 

I häktningsbesluten framgår att tre av fyra nekar till brott. En av de fyra, en av de två männen som misstänks för människorov, medger misshandel av normalgraden men nekar i övrigt till brott. 

Brottet ska ha begåtts den 15 december förra året och brottstiden är satt till två timmar. Enligt uppgifter till vår tidning ska man ha tagit målsägande, som ska vara en ung man från kommunen, ut till ett skogsområde och därefter misshandlat honom med ett tillhygge.

– Jag vill inte kommentera utredningen i det här skedet, svarade åklagaren Camilla Nordgren på våra uppgifter tidigare i dag. 

Åklagaren har nu fått fram till den 18 januari på sig att väcka åtal.

"Idag är det för tidigt att säga om utredningen blir klar till dess", skriver Nordgren. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: