Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Döms till långa fängelsestraff för grovt rån vid järnvägsstationen

Två män från Västerviks kommun döms till långa fängelsestraff för grovt rån vid Järnvägsstationen i Västervik.

Döms till långa fängelsestraff för grovt rån vid järnvägsstationen

Två män 36 och 50 år gamla från Västerviks kommun, döms till långa fängelsestraff för det uppmärksammade rånet vi Västerviks järnvägsstation den 20 juni i år. Där misshandlade de och knivskar offret samt stal dennes kläder och alla tillhörigheter.

Annons:

Offret lurades till järnvägsstationen i Västervik. Han gick in i väntsalen där de båda gärningsmännen väntade. En av dem slog snabbt flera knytnävsslag i ansiktet på offret. Misshandeln fortsatte och vid ett tillfälle knivskars offret i benet. Anledningen till att offret blev misshandlat var att denne inte kunnat fixa fram amfetamin till de båda och att de tre tidigare har haft olika dispyter med varandra.

Till slut tyckte gärningsmännen att det kunde räcka och bad offret att klä av sig alla kläder. Gärningsmännen tog med sig mannens kläder, kontanter, mobiltelefon, bank-och id-kort när de lämnade mannen blodig på golvet till vänthallen i järnvägsstationen.

Mannen hittade en sopsäck som han lyckades skyla sig med när han gick ut från vänthallen. Där mötte han två personer som hjälpte honom att kontakta polisen.

36-åringen åtals för stöld

Den 36 årige mannen åtalas också för att tagit sig in i en bostad och stulit värdesaker från en kvinna.

Kvinnan uppger i rätten att hon kom hem vid 23:30 -tiden och upptäcker då att någon varit inne i hennes bostad. Kort där efter ringer det på hennes dörr och 36-åringen står utanför med en plastkasse innehållande hennes värdesaker. Han vill att kvinnan ska betala honom pengar samt inte ringa polisen om hon ville ha tillbaka sina värdesaker. Hon är ensam hemma och vågar inte göra annat än att ge 36-åringen de pengar som han ber om.

Döms till fängelse

36-åringen förekommer vid 31 tillfällen i brottsregistret i flera fall dömd för rån och stöld, men även narkotikabrott och olovlig körning. 50-åringen förekommer 12 gånger i brottsregistret för liknande brott.

Tingsrätten i Kalmar anser att annan påföljd än fängelse inte kan komma i fråga. 36-åringen döms till två år och sex månaders fängelse för grov stöld, rån och olovligt förfarande. 50-åringen döms till två års fängelse för rån.

Båda ska ge skadestånd till mannen de rånade på tillsammans 31 000 kronor och 36-åringen ska också ge 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan han rånade. Båda ska sitta kvar i häktet fram tills domen vunnit laga kraft.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: