Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Delade åsikter om detaljplan för Breviksplan

Delade åsikter om detaljplanen för Breviksplan.

Delade åsikter om detaljplan för Breviksplan

Flera nya yttrande har kommit in till Västerviks kommun gällande detaljplanen för Breviksplan. Åsikterna går isär från att det i grunden är en bra plan till att den inte alls ska genomföras.

Annons:

Det är fyra nya yttrande som kommit in till Västerviks kommun om detaljplanen för Breviksplanen i Västervik, där fotbollsplanen ska tas bort och det ska byggas hus där istället. På en del av ytan ska även en aktivitetsyta byggas.

I ett av yttrandena menar personerna som skrivit att de anser att på det stora hela ser detaljplanen bra ut. De anmärker lite på aktivitetsplanens utformning och skickar med upplysningar till kommunen att det behövs belysning där för att det är ett busliv på fotbollsplanen om kvällarna samt att utemöblerna måste vara fastsatta i marken. Man påpekar också att regnvatten och sand måste hindras från att rinna in i intilliggande bostadsområde.

Inte lämpligt bygga på naturvärden

I ett annat yttrande menar personerna som skrivit att det inte alls är lämpligt att bygga bostäder på Breviksområdet. De anser att stora naturvärden går tillspillo då fåglar, bin och insekter finns i området. 24 silverpilar finns också på Breviksplanen. Man påtalar också att bostadsområdet är ett genuint område från 50 – 60-talet som redan idag är tättbebyggt.

Inga naturvärden

Naturskyddsföreningen i Tjust har yttrat sig och skriver tvärtemot den tidigare personen som yttrat sig, att de inte ser några naturvärden som påverkas av detaljplanen, men de vill ändå göra invändningar gällande planen.

- Det är viktigt att behålla de fåtaliga större öppna ytorna som finns kvar, skriver de.

De ser gärna att Breviksplanen utvecklas till ett trivsamt öppet rum, med trädplanteringar, sittgrupper, utegym och större aktivitetsytor. Den spontana idrottsytan som anges i detaljplanen är alldeles för otillräcklig, anser Naturskyddsföreningen i Tjust.

En annan person som yttrat sig är besviken på att detaljplanen föreslår att bostäder byggs på en fotbollsplan.

- Området har misskötts en längre tid. Förslaget som ligger har en bollplan placerad på en plats inte långt ifrån de gamla radhusen. Den planen bär flyttas, skriver personen.

Trafikmiljön

Trafikmiljön i närområdet till den tilltänkta bostäderna, oroar flera personer då den förväntas öka när fler personer bostätter sig i området. Personer skriver om smala trottoarer och ett gatunät som inte är anpassat för den av trafik som man befarar att det kommer att bli, när fler personer kommer att bosätta sig i Brevik,

- Man anser att det går att bygga en säker trafikmiljö på eget ansvar. Det får inte ske. Tänk om tänk rätt, skriver en person.

Hyresgästföreningen i Västervik har också tagit del av samrådet och har ingenting att erinra mot detaljplanen.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: