Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vårdhygienen har blivit bättre inom kommunens äldreomsorg

Hygienen inom äldreomsorgen har blivit bättre sedan i höstas

Vårdhygienen har blivit bättre inom kommunens äldreomsorg

Efter att ha gjort en utbildning och ställt frågor om hur kommunens medarbetare inom vård och omsorg, hade rätt kunskap och utbildning, visade det sig att det fanns flera luckor. Det var Västerviks Tidningen först med att berätta i dag.

Annons:

Jeanette Medner – Forsberg, är medicinsk ansvarig sjuksköterska i Västerviks kommun. Hon berättar att de brister som kom fram under utbildningsveckan i höstas har tagits om hand. Då pekade svaren från de anställda inom äldreomsorgen att det fanns ett stort behov av information kring vårdhygien, tillgång till vårdhygienisk expertis saknades i tillräcklig omfattning och det saknades fungerande rutiner gällande vårdhygien ute på enheterna.

Har de bristerna åtgärdats sedan i höstas?

- Det blev mycket bättre efter den satsningen som gjordes efter utbildningen veckan 38. Förbättringar har kommit löpande, säger Jeanette Medner-Forsberg.

Hon säger att nu finns det riktlinjer för hur personalen inom äldreomsorgen ska sköta sin hygien och hur vårdhygien ska fungera.

Den här veckan gick kommunen ut med att de snabbt behöver anställa mer personal inom olika områden, bland annat inom äldreomsorgen och hemtjänsten. Vilken utbildning får de för att klara hygienfrågan?

- Det finns utbildningar framtagna om hur de ska klara sin basala hygien. Det sker genom filmer samt när den nya personalen går bredvid en kollega som jobbat längre och lär sig då på plats.

Hur bedömer du om smittspridningen av Coronaviruset finns i Västervik?

- Jag vet att den Covid-19 finns i kommunen. Jag vet inte om det förekommer smittspridning i Västervik på samma sätt som i Vimmerby.

Hur ser läger ut för er när det gäller skyddsutrustning?

- Skyddsutrustning är på väg. Det har avdelats personal som nu jobbar med att få hem den skyddsutrustning vi behöver.

Vilken utrustning är det?

- Det är förkläde, handskar, handsprit, visir och olika sorters rengöringsmedel.

Känner ni att ni får stöd av Västerviksföretag som ställer om sin produktion just nu för att producera skyddsmaterial?

- Vi tittar brett på att hitta den utrustning som vi behöver och Västerviksföretagen kan säkert hjälpa till, säger Jeanette Medner – Forsberg.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: