Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Personer som jobbar inom äldreomsorgen semestrar i Spanien

Socialchef Jörgen Olsson.

Personer som jobbar inom äldreomsorgen semestrar i Spanien

Det finns uppgifter om att personal som arbetar inom hemtjänsten valt att semestra i Spanien den senaste veckan. Det är något som socialchef Jörgen Olsson bekräftar.

- Det rör sig om en handfull personer och de får inte gå tillbaka till jobbet. De ska vara hemma i 14 dagar, säger han.

  

Annons:

Sedan några dagar tillbaka avråder regeringen att svenskar åker på semester till områden i världen som är riskområden för att sprida Coronavirus. Ändå har en handfull personer som jobbar inom äldreomsorgen i Västerviks kommun rest till Spanien, där hela landet utlyst som ett riskområde och är det land efter Italien som är värst drabbat av Coronavirusutbrott.

- Jag vill inte att vår personal åker utomlands överhuvudtaget och sedan den 14 mars får de inte göra det heller, säger Jörgen Olsson.

Han säger att socialkontoret tagit det säkra före det osäkra och tillåter inte de personerna att återgå till sitt arbete när de kommer hem från sin semester.

- De uppmanas att vara hemma i 14 dagar innan de går tillbaka till jobbet. Det är personer som jobbar med äldre inom äldreomsorgen och inom vården som uppmanas att göra så, säger Jörgen Olsson.

Finns det några uppgifter om att några av de äldre i Västerviks kommun har drabbats av Coronaviruset?

- Nej, det finns inte någon sådan information, säger Jörgen Olsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: