Husmanskost och fika blir fokus på det nyöppnade stället i Gamleby Köpcentrum. Foto: Junies Krubb & Café
Det är Västerviksborna Mikael Rainsson och Sandra Andersson som tagit över lokalerna som tidigare var Linnéas konditori och catering.
Mikael Rainsson är utbildad kock och har jobbat med mat hela arbetslivet, både i Sverige och utomlands, och har även drivit eget tidigare. Sambon Sandra Andersson har en bakgrund inom skola och förskola, men har också jobbat inom restaurangbranschen under några år tillsammans med Mikael.
Den nyinvigda lunchrestaurangen och cafét heter ”Junies krubb och café” för att deras dotter heter Junie.
– Vi kommer köra husmanskost i huvudsak, sen har vi också fika och mackor, säger Sandra Andersson.
”Det var lite halvkaos”
På måndagen var det dags för invigning. På lunchmenyn kunde man välja mellan pasta Alfredo, wallenbergare och vegetarisk lasagne.
– Vi är nöjda med invigningen, det var väldigt mycket folk. Det var lite halvkaos kan man säga, men det tillhör väl en premiär. Det var mycket folk, glada tillrop och nöjda gäster, säger Sandra Andersson.
Har er restaurang blivit som ni tänkte er från början?
– Ja, det tror vi. Man vill ju alltid göra ännu mer, men man får ta lite i taget. Även om vi stått i kök tidigare så är ju varje kök en ny arbetsplats. Man måste lära känna folket och prova sig fram. Vad funkar matmässigt, vad ska man lägga tid på att göra själv, vad ska man ha för utbud – sånt får man känna efter under tiden. Vi kan vara lite överambitiösa ibland, men man får bromsa sig själv lite här i början.
Vad kan gästerna vänta sig när de kommer till er?
– Att vi ska ge god service, vi ska vara lyhörda och lyssnande till vad våra gäster vill ha och önskar. Det ska vara glatt och trevligt, alla ska känna sig hemma och välkomna. En plats man kan sitta på i lugn och ro.