Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Ny digital portal ska hjälpa arbetsmarknaden i Västervik

Från vänster i bilden: Olle Markljung, entreprenör, Lotti Jilsmo, Tjustbygdens Sparbank, Marina Molin, Västervik Framåt, och Pontus Lindblom, Västerviks kommun. Foto: Pressbild

Ny digital portal ska hjälpa arbetsmarknaden i Västervik

Västerviks kommun vill göra den lokala arbetsmarknaden mer synlig och tillgänglig genom en ny digital portal. Målet är att kunna koppla samman arbetsgivare med arbetssökande, inflyttare och studenter för att skapa nya kontakter och möjligheter.

Annons:

Västerviks kommun skriver i ett pressmeddelande att idén till plattformen väcktes 2023. Det var den inflyttade IT-entreprenören Olle Markljung som såg behovet av att göra arbetsmarknaden i Västervik mer synlig. Sedan dess har idén vidareutvecklats av en arbetsgrupp och testats i olika forum.

Just nu pågår en upphandlingsprocess för att hitta en systemleverantör, och en halvtidstjänst kommer att tillsättas för att driva projektet framåt.

– Den här satsningen är ett viktigt steg mot att stärka Västerviks attraktivitet som arbetsort. Det känns inspirerande att vara en del av ett projekt som kan få långsiktiga och positiva effekter för vår arbetsmarknad, säger Marina Molin, VD på Västervik Framåt, i pressmeddelandet.

”Underlätta matchningen mellan arbetskraft och arbetsgivare”

Projektet genomförs i samverkan mellan Västerviks kommun och Västervik Framåt AB, med finansiering från Tjustbygdens Sparbank. Företagarna Västervik och Västerviks Företagsgrupp är också involverade och kommer ingå i projektets styrgrupp.

– Vi är glada och förväntansfulla över att ha kommit så här långt. Vi tror att plattformen kommer underlätta matchningen mellan arbetskraft och arbetsgivare och därmed stärka kompetensförsörjningen i kommunen, säger Pontus Lindblom, näringslivschef i Västerviks kommun, i pressmeddelandet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: