Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Lovande musiker från länet samlas i Västervik

Under musikveckan arrangeras låtskrivarläger i Västervik av Talentcoach. Foto: MostPhotos

Lovande musiker från länet samlas i Västervik

Under vecka 28 bjuder flera lokala aktörer tillsammans med länsprojektet Talentcoach in till låtskrivar-camp i Västervik. Satsningen är en del av den musikvecka som växer fram under Visfestivalveckan och vänder sig till nya lovande musiker från hela länet.

Annons:

Västervik Framåt tillsammans med Västerviks kommun satsar hårt på att bredda det musikaliska utbudet i staden under Visfestivalveckan. Livemusik kommer att spelas både i Slottsruinen, på Fiskaretorget och Strömsholmen. 

Under två dagar arrangerar Talentcoach tillsammans med Västervik Framåt, Västerviks kommun, Visfestivalen, STIM, Make Music Matter och Musikföreninen i Västervik in till låtskrivarläger. Ett tjugotal låtskrivare och artister från länet tillsammans med branschexperter kommer att delta. 

Visfestivalens vd Calle Åstrand anser att det är en satsning som är betydelsefull för festivalen. 

– Det här är viktigt för kontinuiteten för Visfestivalen. Vi behöver återkoppla till nya generationer och behålla den lokala förankringen. Västervik är en så perfekt plats att vara på och här finns många lovande artister, säger han i ett pressmeddelande. 

Staffan Hellstrand gästar lägret

Deltagarna kommer få hjälp att utveckla sitt låtskrivande, lära sig om musikrättigheter och ta del av tips och råd från artisten och låtskrivaren Staffan Hellstrand som har erfarenheter från många år i branschen.

Det finns även chans för deltagarna att nå ut till Visfestivalpubliken.

– Skulle något bra komma fram här så är det inte omöjligt att vi lyfter upp det på stora scenen. Vi vill visa att det här är en framtidsbransch och att Visfestivalen engagerar, säger Åstrand. 

Talentcoach som startade som ett projekt finansierat av Region Kalmar Län, Länsmusiken Kalmar och länets kommuner ser fram emot satsningen. 

 – Västervik är en perfekt plats för ett camp med sin långa och starka musikhistoria. När Björn Ulvaeus lanserade sitt koncept Every Song has ha Story, i smaband med Visfestivalen, ökade också intresset för den skapande processen och historien bakom låtarna, säger Bosse Nikolausson från Talentcoach i pressmeddelandet.

Västervik Framåt samordnar evenemangen under musikveckan. 

– Vi vill bygga vidare på förra årets härliga Visfestivalvecka och skapa en folkfest med musik i fokus men också plats för utställare och en del aktiviteter, säger Johan Örhling Elltorp från Västervik Framåt. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: