Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Hon blir ny ordförande för 39 500 medlemmar i Småland

Marie Strandberg är ny ordförande för Unionen Småland. Foto: Pressbild

Hon blir ny ordförande för 39 500 medlemmar i Småland

Under tisdagen valdes Marie Strandberg till ny ordförande i Unionen Småland. Valet skedde under regionrådet vid Kalmarsalen Konferens & Evenemang i Kalmar. 

Annons:

Unionen Småland har 39 500 medlemmar och 1 500 arbetsställen som omfattas av lokal fackling organisering. Det rör sig om klubb, arbetsplatsombud eller arbetsmiljöombud.

– Det känns jättefint att få förtroendet och det känns spännande att få jobba vidare med de frågor som jag och styrelsen brinner för och som är så viktiga för våra medlemmar. Bland annat måste vi komma tillrätta med den allt för höga arbetsbelastningen och stressen i arbetslivet samt att kompetensutvecklingen för yrkesverksamma måste börja fungera på riktigt, säger Marie Strandberg i ett pressmeddelande.

Hon vill nu göra skillnad.

–  Jag och styrelsen kommer jobba hårt för att få fler att ta på sig ett fackligt uppdrag där ute på arbetsplatserna. Att få göra göra skillnad, inte bara för sig själv utan också för sina kollegor, det är något som jag är säker på att fler skulle vilja engagera sig i, säger Marie Strandberg.

Unionen Småland har kontor i Kalmar, Växjö och Jönköping. I princip omfattar regionen hela Småland och Öland. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: