Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Elbolaget storsatsar vid Lervik och Ytterbo - bygger regionnätstation för 80 miljoner

E.ON investerar drygt 80 miljarder kronor i en regionnätstation i Lervik. Foto: Pressbild / Apelöga

Elbolaget storsatsar vid Lervik och Ytterbo - bygger regionnätstation för 80 miljoner

80 miljoner kronor blir prislappen för den storsatsning som E.ON gör vid Lervik och Ytterbo i Västervik och Vimmerby kommuner. En regionnätstation, samt en 14 kilometer lång kraftledning har redan börjat byggas. Satsningen beräknas vara färdigbyggd i mitten av sommaren. 

Annons:

Som en del i det största investeringsprogram som E.ON sjösatt någonsin investeras drygt 80 miljoner kronor i en regionnätstation i Lervik i Västerviks kommun. Projektet innefattar även en station på 130 kilovolt i Ytterbo i Vimmerby kommun, och den 14 kilometer långa kraftledning som planerats för anslutning till vindkraftparken i Lervik. 

 – Vår ambition är ett robust energisystem, som möjliggör den gröna omställningen, nya industrietableringar och regional tillväxt, säger Björn Persson, regionchef mitt på E.ON i ett pressmeddelande. 

Byggarbetet har redan satts i gång, och tanken är att stationen ska vara klar att användas i mitten av sommaren. 

Under perioden 2020-2023 investerar E.ON ungefär 16 miljarder kronor på elnäten. Den största satsningen som företaget någonsin gjort. Större satsningar i en snabbare takt krävs för att tillgodose de behov som uppstår när samhället ställer om från fossila bränslen, menar Björn Persson. 

– De senaste 10 åren har E.ON investerat cirka 30 miljarder kronor i elnäten. Vår nuvarande investeringstakt är på 4 till 5 miljarder kronor årligen. De historiskt höga nivåerna krävs då omställningen sker samtidigt som vi behöver upprätthålla en trygg och tillförlitlig elförsörjning, vilket ställer stora krav på elnätet och hela energisystemet, säger Björn Persson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: