Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Stark reaktion från Ljunghälls:

Anders Melin är vd för Ljunghälls i Södra Vi. Foto: Simon Henriksson

Stark reaktion från Ljunghälls: "Det är bedrövligt"

Regeringen drar tillbaka elstödet till företagen och måste börja om igen. Storföretaget Ljunghäll i Södra Vi påverkas förstås ordentligt av det.
– Det är bedrövligt. Det är alldeles för sent som stödet kommer, säger vd:n Anders Melin.

Annons:

På torsdagen höll regeringen en pressträff och berättade att förslaget om elstöd till företag bryter mot EU:s statsstödsregler. Det finns därmed inget besked alls om när elstödspengarna till företagen kan betalas ut.

– Regeringen äger inte tidsramen för när Energimarknadsinspektionen fattar sitt beslut. Det gör att det är svårt att tidsätta. Jag förstår att det här är ett tufft besked att få. Regeringen tar mycket allvarligt på den pressade situationen för landets företagare, säger energi och näringsminister Ebba Busch (KD).

Ett företag som är i stort behov av sitt elstöd är elintensiva Ljunghälls AB i Södra Vi.

– Min reaktion är likadan som senast. Det är bedrövligt. Det är alldeles för sent som stödet kommer och vi tycker inte om det. Vi kämpar något otroligt med elpriserna som är just nu och vi behöver stödet. Så är det bara, säger vd:n Anders Melin.

Kan få effekter

Att regeringen nu får börja om från noll svider för Anders Melin inför julen.

– Först kom man med ett uttalande, sedan ändrade man det, sedan sköt man på tiden och nu börjar man om från början. Du förstår att vi inte tycker om det. Särskilt inte vi, som är en energikrävande verksamhet, uppskattar det. Vi behöver det här stödet.

Vad kan det få för effekt för er?

– Fortsätter elpriserna där de är nu, så tär det på vår likviditet. Det vill man inte. Man vill inte stanna som ett företag. 

Kan det bli aktuellt för er att ta till åtgärder i väntan på stödet?

– Jag vill inte uttala mig om det just nu, men det är klart att det påverkar oss. Jag vill inte dra några förhastade slutsatser. Mina kollegor inom energikrävande verksamheter har samma problem som vi har. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: