Kostchef Gina Svensson tar till sig av kritiken och vill få till en träff med elever och personal. Foto: Genrebild
Enligt personal på Åbyängsskolan i Gamleby har det skett stora förändringar i skolmaten det senaste året. Det serveras färre tillbehör till maten, och maten upplevs ofta som smaklös och trist. Personen vi har pratat med menar att eleverna äter sämre, och att det ofta är många som går hungriga från matsalen.
Kostchef Gina Svensson ser allvarligt på kritiken och tar till sig av den.
– Det var inte roligt att läsa, jag blev lite ställd. Allt det här känner jag inte till, det har inte nått fram till oss. Men vissa saker har skett sedan livsmedelskrisen, även om vi inte har ändrat i maträtter och den biten.
Vad kan anledningen vara till att maten upplevs som sämre?
– Det är inte av besparingsskäl. Men vi har sett över så det ska vara mer likvärdigt i alla våra kök som vi serverar i. Det ska vara likvärdigt i hela kommunen, inte mer lingonsylt på något ställe. Det har vi tittat på.
För ett år sedan ungefär slogs skolköket ihop med äldreomsorgsköket i Gamleby, kan det ha haft någon påverkan på maten?
– Nej det tror jag inte, utan det är nog mer som alla andra kommuner också har. Men vi har ju haft en pandemi. Då har vi inte kunnat ha matråd så nu känns det jätteviktigt att vi samlas för att diskutera de här frågorna.
Så ni kommer gå vidare med det här?
– Absolut. Jag tar åt mig av det här. Och jag vill uppmana till att vi ska ha ett möte, ett matrådsmöte där vi kan diskutera. Jag vill gärna träffa klasserna och allihop och prata om hur vi kan göra förbättringar.
Hela den tidigare artikeln finns att läsa här.