Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tv-kändisen kvar i häktet för grov våldtäkt – tredje person häktad

Tv-kändisen sitter fortsatt häktad för grov våldtäkt. Utredningen har vuxit under sommaren. Foto: MostPhotos

Tv-kändisen kvar i häktet för grov våldtäkt – tredje person häktad

Den omfattande våldtäktsutredningen i Västervik har vuxit över sommaren. Tre män sitter nu häktade och totalt är det nio brottsoffer.
– Ett åtal är inte allt för långt bort nu, säger åklagaren Camilla Nordgren.

Annons:

Under våren har vår tidning rapporterat om att en man i 35-årsåldern, som varit med i ett av landets mest populära tv-program, häktats för flera fall av våldtäkt i Västerviks kommun. 

Brottstiden för dessa är satt mellan 25 december och 22 mars. 

Totalt rörde det sig då om åtta väldtäkter tv-kändisen misstänks för, varav en bedöms som grov våldtäkt. 

I slutet av maj blev en annan man i 25-årsåldern häktad på sannolika skäl för grov våldtäkt. Åklagaren har tidigare bekräftat att dessa två hänger samman. Under sommaren har också en tredje man häktats för grov våldtäkt.

– Kopplingen är den som sitter häktad för flest brott. De andra två har varit med den här mannen vid varsitt tillfälle. Alla tre har inte varit inblandade vid samma tillfälle, men vid två tillfällen har man haft en medgärningsman misstänker jag, berättar åklagaren Camilla Nordgren på fredagen. 

Utredningen har vuxit

Vår tidning har tidigare haft uppgifter om att det kan finnas ett större mörkertal, men åklagaren Camilla Nordgren har inte velat kommentera om fler misstankar kan tillkomma.

Under sommaren har dock utredningen vuxit ytterligare. Huvudmannen, som är i 35-årsåldern, misstänks nu för elva fall av våldtäkt, varav en anses vara grov. Totalt rör det sig nu om nio brottsoffer. I slutet av juni var det sju.

– Det har tillkommit ytterligare misstankar, ja, bekräftar Camilla Nordgren. 

Mannen blev på fredagen omhäktad ännu en gång. Han blev det senast den 28 juli. Nu har åklagaren fått på sig till den 8 september att väcka åtal. 

– Slutdelgivning pågår och han har medgett det, så nu får han ta del av utredningen. Han får därefter inkomma kring om det är något ytterligare jag ska göra, säger Camilla Nordgren.

Hur nära är du att kunna väcka åtal nu?

– Det är slutdelgivning nu, men det är svårt att säga vad det tar att gå igenom allt material. Jag vet inte om det kommer vara några ytterligare saker jag behöver göra, men att skriva åtalet tar ett par dagar. Så det är inte allt för långt bort nu.

Tv-kändisen har tidigare nekat till brott. Övriga två sitter också fortsatt häktade.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: