Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • MAMMAN: POLISEN KÖRDE PÅ FEL PERSON – ”SINNESSJUKT”

    Mopeden mosades under polisbilen. Den drabbade pojken flög bakåt och klarade sig med lindriga skador. Foto: Privat

  • MAMMAN: POLISEN KÖRDE PÅ FEL PERSON – ”SINNESSJUKT”

MAMMAN: POLISEN KÖRDE PÅ FEL PERSON – ”SINNESSJUKT”

Den allvarliga kollisionen mellan en polisbil och en ung mopedist i Västervik igår kunde ha slutat betydligt värre. Bilder visar att mopeden mosades under polisbilen. 
– Sådant här får absolut inte hända, säger den drabbades mamma Linda Hummelgren till vår tidning. 

Annons:

Elias har precis fyllt 15 och tagit körkort för sin nya moped. Igår kväll skulle han åka och handla på Willys – men dit kom han aldrig. Nära järnvägsstationen i Västervik blev han påkörd av en polispatrull. Enligt pojkens mamma körde polisen på ”fel” person. 

– Det är helt jävla sinnessjukt att köra över någon person. Jag är jäkla tacksam att det gick som det gjorde så inte Elias fick mera skador. Sådant här får absolut inte hända. Bara för att de har blåljus kan de inte bete sig hur som helst. 

Försökte de få Elias att stanna innan kollisionen?

– Nej de blinkade med ljusen från motsatt sida och då bromsade Elias in och dom körde på honom framifrån. Sedan tog de tag i honom och frågade vad fasen han höll på mig. Elias frågade detsamma och när polisen förstod att det inte var rätt person så pep polisen iväg. Elias hade mött en annan polisbil innan kollisionen som vi pratade med och hon sa att Elias körde superfint och lugnt.

Mopeden mosades under polisbilen

Elias flög bakåt och mopeden mosades under polisbilen. Han fick skrapsår på ryggen och armen och har ont i en tumme. Han fick vård på akuten igår kväll och ska tillbaka till sjukhuset idag. 

– Han är givetvis chockad av händelsen, men det kunde ha gått mycket värre. Polisen gjorde ett jäkligt stort övertramp. Jag är faktiskt osäker på om han sätter sig på en moped igen . Han var så stolt över sin moppe och såg fram emot att visa upp den i skolan. Nu är den skrot.

Utredningen är överlämnad till Särskilda Avdelningen, vilket är rutin när polisens agerande utreds. Polisen lokalt får inte kommentera ärendet ytterligare idag. Vår tidigare artikel om händelsen kan du läsa här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: