Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
DEBATT: Harald, nu bör du sätta ned foten för ett sommarkort!

Miljöpartiet i Västervik, med Akko Karlsson i spetsen, vill se ett bättre anbud från KLT avseende sommarkorten. Foto: Arkivbild

DEBATT: Harald, nu bör du sätta ned foten för ett sommarkort!

I en debattartikel vill Miljöpartiet i Västervik att kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M) och kommunens övriga styrande sätter press på KLT för ett bättre anbud avseende sommarkorten.

Annons:

Tack Harald för att du ser en poäng i vår kritik av sommarkortet. Har man kritik mot ett anbud och befinner sig i en förhandling ska man inte bara säga nej.

Det är visserligen skönt att våra ungdomar kan köra till andra natursköna platser. Men där är inte infrastrukturen som ungdomar efterfrågar. Ungdomar ska kunna nytja alla de resurser som samhället tillhandahåller. Gå på olika museer, nosa på universitets- och andra utbildningar, avnjuta kulturen och så vidare...

För våra ungdomar är det då logiskt att inte bara ta sig inom länet utan i hela landet. Ett rikstäckande sommarkort, som vi gröna verkar för, ligger inte på kommunens bord. Men till KLT kan vi skicka en tydlig signal: Vi tackar ja – om ni ombesörjer att sommarkortet också gäller i Östergötland för att börja med.

Det är dåligt ekonomi att betala för något som inte utnyttas – men också inte rättvist att vi ska betala samma summa som Kalmar, där det finns andra resemönster.

Tag krafttag nu! Alla regionpolitiker bör verka för ett bättre anbud från KLT – de kan samarbeta om det vill. Och ett motbud: Ge KLT:s förvaltning en klar signal: Vi är med men vill ha goda villkor!

Jens Jackowski, vice ordförande Miljöpartiet Västervik

Akko Karlsson, ordförande Miljöpartiet Västervik

 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: