Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Pedersen lekte med Vetlandas stjärnor – och hyllade landsmannen

Nicki Pedersen visade vägen i den första SM-kvartsfinalen. Foto: Linus Johansson

Pedersen lekte med Vetlandas stjärnor – och hyllade landsmannen

Nicki Pedersen stod för flera hårresande styrningar i den första SM-kvartsfinalen. Med två vinster i matchens tre sista heat såg han till att Västervik har ett kanonläge inför returen nästa vecka.
– Nu måste vi se till att vinna på hemmaplan. Vi har ett bra lag, men får inte ta något för givet, säger Nicki Pedersen till Dagens Västervik.

Annons:

Många såg hemmastarka Vetlanda som klar favorit inför den första SM-kvartsfinalen i kväll. Men Västervik visade fortsatt fin form och fick med sig ett oavgjort resultat till returen nästa vecka.

”Var helt perfekt”

Den förare som ledde bortalaget till ett bra resultat var GP-stjärnan Nicki Pedersen, som bara tappade två poäng på sina fem heat.

– Den gångna helgen hade jag lite problem med mina grejer, de har inte fungerat som jag vill. I går var det full service på motorn och nu kändes det bra här i dag. Här i Vetlanda gäller det att ha bra grejer så det var skönt att det funkade. Jag hade bra starter och hittade rätt på banan, säger Nicki Pedersen.

Västerviksstjärnans två sista heat var minst sagt imponerande där han mer eller mindre lekte med Vetlandaduon Artem Laguta och Leon Madsen.

– Det var helt perfekt.

Det är inte så lätt att köra om här annars?

– Nej och framförallt inte när man har Madsen och Laguta framför sig, skrattar Pedersen.

”Bästa vi kunde få med oss”

Västervik fick annars en mycket jobbig start på matchen när Peter Kildemand fick utgå efter en krasch i det första heatet.

– Klart att det var lite jobbigt och jag tänkte att nu blir det här ännu tuffare. Men Mikkel (Bech Jensen) tog över och gjorde det riktigt bra.

Är du förvånad över resultatet i matchen?

– Nja, eller ja... Jag tycker att det här resultatet var det bästa som vi kunde få med oss. Men vi gjorde en bra laginsats och alla tog bra med poäng, säger Nicki Pedersen.

Hur tänker du inför returen nästa vecka?

– Nu måste vi se till att vinna på hemmaplan. Vi har ett bra lag, men får inte ta något för givet. Vetlanda kan också köra speedway i Västervik så vi måste göra en bra laginsats igen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: