Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Gamlebysonen blir Västervik trogen 2025

Anton Karlsson kör vidare i Västervik Speedway. Foto: Hans Lindquist/Arkiv

Gamlebysonen blir Västervik trogen 2025

Västervik Speedway har kommit riktigt långt i sitt lagbygge. Nyss blev det klart att Noel Wahlquist återvände från Dackarna. Gamlebysonen Anton Karlsson blir också kvar i laget.

Den egenfostrade Anton Karlsson har varit en viktig förare på reservplats för Västervik i flera år. Nu står det klart att 24-åringen förlängt sitt avtal över 2025. 

– Vi är självklart mycket glada över att ha kommit överens med Anton inför nästa säsong. Den här säsongen har stundtals varit tuff för Anton, men vi vet att när alla bitar faller på plats har han potentialen att prestera på en riktigt hög nivå. Teamet har redan kommit långt i planeringen för att åtgärda de problem som dök upp under säsongen. Med Anton i truppen får vi den konkurrens vi strävat efter även på de platserna i laguppställningen. Hans snitt passar perfekt in i samtliga uppställningar, vilket är en stor fördel med tanke på att vi efter årets säsong har ganska små marginaler att jobba med vad gäller taksnittet. Jag är övertygad om att vi kommer att få se en laddad Anton som är redo att vara med i jakten på guldet 2025, säger Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson.

Under 2023 var Anton Karlsson en viktig kugge i silverlaget. Samma säsong blev det GP-debut för honom samt EM-brons med Sveriges U23-landslag. Den gångna säsongen blev tuffare för 24-åringen, men nu ser han fram emot att ta revansch 2025.

– Jag är glad att få möjligheten att åka på Hejla Arena inför Sveriges bästa publik. Vi är revanschsugna efter bronsmedaljen i år. Med det här starka laget finns alla möjligheter till ett bättre resultat nästa år, men det är på banan det avgörs. Förra året blev lite upp och ner för mig och jag hoppas det blir värdefulla erfarenheter att ta med sig framåt. Tack vare mina fantastiska sponsorer kommer jag kunna göra några förändringar i både teamet och mitt upplägg, vilket förhoppningsvis hjälper mig att fortsätta utvecklas. Vi ses på Hejla Arena 2025, säger Anton Karlsson.

Hans ingångssnitt blir 0,652 i Bauhausligan kommande säsong. 

Fakta

Truppbygget 2025
Robert Lambert - 2,368
Mads Hansen - 1,813
Fredrik Lindgren - 1,677
Jacob Thorssell - 1,586
Bartosz Smektala - 1,544
Matias Nielsen - 1,514
Noel Wahlquist - 0,750
Anton Karlsson - 0,652

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: