Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västervik fortsätter sitt bygge – talangfull dansk klar

Morgan Andersson är glad över att ha förlängt med Matias Nielsen. Foto: Hans Lindqvist/Arkiv

Västervik fortsätter sitt bygge – talangfull dansk klar

Västervik Speedway har redan kommit långt i sitt truppbygge. Nu är den danske talangen Matias Nielsen klar för en fortsättning. 

Annons:

Det blir 25-åringens andra raka säsong i Västervik Speedway. 

– Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Västervik för säsongen 2025. Det var fantastiskt att köra för klubben under den här säsongen där jag också fick mer erfarenhet av den svenska ligan. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på den grunden till nästa säsong. Jag kan knappt vänta med att snart få ge allt på banan igen, säger Matias Nielsen om kontraktsförlängningen som gäller över 2025.

Det blev färre matcher i Bauhausligan än planerat, men sportchefen Morgan Andersson tyckte Matias Nielsen visade sin höga kapacitet när han väl befann sig på banan. Han ser också stor utvecklingspotential i dansken.

– Att erbjuda Matias en förlängning var inga tveksamheter från vår sida. Han hade tyvärr en del småskador under säsongen och körde bara tre matcher för oss vilket var färre än ursprungsplanen. Men han omger sig med ett bra team och är en racer av rang som aldrig ger upp – och med det passar han in bra i Västervik Speedway, säger Morgan Andersson.

I den polska andraligan gjorde Nielsen en fin säsong och körde ihop ett snitt på 1,859 på 16 körda matcher för PSZ Poznan. I Sverige blir ingångssnittet 1,514. 

Fakta

Truppbygget 2025:

Robert Lambert – 2,368

Mads Hansen – 1,813

Fredrik Lindgren – 1,677

Jacob Thorssell – 1,586

Bartosz Smektala - 1,544

Matias Nielsen – 1,514

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: