Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
JUST NU: HAN BLIR NY LAGLEDARE I DACKARNA

Dackarna har fått en ny lagledare. Foto: Arkivbild

JUST NU: HAN BLIR NY LAGLEDARE I DACKARNA

Förra veckan stod det klart att Mikael Teurnberg lämnar jobbet som lagledare för Dackarna. Nu är det klart vem som ersätter honom. Det blir 41-årige Rikard Kling.

Annons:

Rikard Kling, som varit assisterande lagledare till Teurnberg, har varit verksam inom speedwayen i 25 år. 41-åringen är född och uppvuxen i Virserum och har bott i både Hultsfred och Målilla. Sedan 2010 bor han i en villa i Vimmerby.

– Jag är en taktiker ut i fingerspetsarna och älskar att jobba med siffror, toppningar, planera heat för heat och nomineringar, säger Rikard Kling.

Han ser verkligen fram emot uppdraget. Kling är ett namn som i mångt och mycket är synonymt med speedway i allmänhet och Dackarna i synnerhet. Rikard Klings morbror är Jörgen Kling och Joel Kling är hans kusin. Anders Kling är hans mammas kusin och därmed är Ricky Kling hans syssling.

– Det är hedrande att ha fått möjligheten att leda Dackarna, som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Inget jag kommer att göra är större än föreningen och har man bara med sig det i bakhuvudet så blir det jättebra. Vi ska ta oss framåt tillsammans, det är så jag gillar att jobba. Vi-känslan är viktig i både föreningen i stort och i laget, säger Rikard Kling.

Är en lugn taktiker

Han har varit funktionär för Målillaklubben sedan 1997. Han började som mekaniker åt Christian Isomettä för snart 20 år sedan. De två största förarna han varit mekaniker åt är Daniel King samt Hans Andersen.

Han beskriver sig själv som en lugn taktiker när det kommer till ledarbiten. Han har lett Smålänningarna i Allsvenskan tillsammans med Magnus Sandberg och började hjälpa Mikael Teurnberg säsongen 2021. 

– Som ledare är jag väldigt lugn och tänker igenom varje beslut grundligt. Jag tror att mitt uppdrag som lärare på Hultsfreds gymnasium utvecklar mig som ledare varje dag. Behövs det en pulsökning i en situation så kan jag absolut steppa upp! Jag är en taktiker ut i fingerspetsarna och älskar att jobba med siffror, toppningar, planera heat för heat och nomineringar. I detta nu så är siffrorna snitt för att få ihop en tänkbar sjua till kommande säsong. Men det finns så många fler parametrar att jobba med som kanske inte så många känner till, säger Rikard Kling.

Han tycker att klubbens situation ser okej ut.

– Det ser i detta nu, med tanke på en senare start för min del än andra lagledare i serien, helt okej ut. Sportgruppen har en plan och gemensamt kommer vi sakta att bygga laget för kommande säsong. Jag värvade ett lag åt Vetlanda med allt vad det innebar och var med och skrev samtliga kontrakt inför säsongen 2024 med Dackarna, så erfarenhet finns. Inte bara hos mig utan innanför väggarna på klubbstugan i Målilla. Styrelsen och styrelsens kontakter är otroligt mycket värda. Återigen vill jag poängtera att vi gör detta gemensamt.

"Naturliga valet"

Dackarnas styrelse kommunicerar gemensamt valet av Rikard Kling så här:

"Rikard har varit med under ett antal år på nära håll så han har bra koll på vad uppdraget innebär. Han är dessutom väl bekant med klubbens hela verksamhet och organisation vilket är en viktig del för oss. Rikard var det naturliga valet som ny lagledare och det var aldrig riktigt aktuellt att leta utanför våra egna led. Man ska dock veta att det är ett uppdrag som kräver mycket tid så det är en del som ska falla på plats innan det går att komma till avslut".

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: