Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
NU GÅR VÄSTERVIK FÖR GULD – STJÄRNAN ÅTERVÄNDER

Fredrik Lindgren är tillbaka i svensk speedway säsongen 2025. Foto: Arkivbild

NU GÅR VÄSTERVIK FÖR GULD – STJÄRNAN ÅTERVÄNDER

Nu går Västervik Speedway stenhårt för guld. Världsstjärnan Fredrik Lindgren är tillbaka i svensk speedway.
– Fredrik är omåttligt populär både i klubben och bland våra fans och sponsorer, säger sportchefen Morgan Andersson.

Annons:

Efter att ha fört Västervik till SM-final 2023 valde Fredrik Lindgren, alldeles färsk VM-bronsmedaljör, att ta en paus från svensk ligaspeedway den nyss avslutade säsongen. Men nu är världsstjärnan tillbaka i Västerviksdressen inför 2025. 

– När Fredrik hörde av sig för en återkomst till Bauhausligan och Västervik Speedway började vi omedelbart arbeta för att det skulle bli verklighet. Fredrik är omåttligt populär både i klubben och bland våra fans och sponsorer. Vi är givetvis väldigt glada över att ha Sveriges nummer ett och VM-trean i truppen till nästa år, säger Västerviks sportchef Morgan Andersson om påskriften som sträcker sig över 2025.

39-åringen behöver naturligtvis ingen större presentation. Han är svensk speedways överlägset bäste förare i nuläget och har plockat flera VM-medaljer, SM-guld och GP-segrar. 

– Med ouppklarade arbeten i Bauhausligan och med Västervik Speedway som klubb så hoppas vi tillsammans med en stark organisation och kompetenta lagkamrater gå långt – och vårt mål är självklart att vinna SM-guld med Västervik Speedway, säger Fredrik Lindgren inför återkomsten.

Snittet inte klart

Lindgren har fortfarande en match kvar i polska Ekstraliga och därmed är hans ingångssnitt i Sverige nästa år inte fastställt. I nuläget är snittet 1,640, men det kan ändras efter lördagens final i Polen. 

– Fredrik kommer att köra majoriteten av tävlingarna i grundserien, men exakt antal matcher kommer vi att se över när samtliga ligor är klara med sina scheman. Vi kan i alla fall garantera att Fredrik har Västerviks-stället på sig när det är dags för slutspel, där vi har som mål att vara med i toppstriden. Det känns oerhört glädjande att vi redan nu har klart med Fredrik, Robert och Mads i vår jakt på SM-guldet 2025.

Fakta

Truppbygget:

Robert Lambert, 2,368

Mads Hansen, 1,813

Fredrik Lindgren, ej fastställt snitt

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: