Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Länsrivalernas semifinal blir repris på fjolårets final – nyckelföraren tillbaka efter skada

Brady Kurtz kommer till start när Dackarna ställs mot Västervik i den första semifinalmatchen. Foto: Ossian Mathiasson

Länsrivalernas semifinal blir repris på fjolårets final – nyckelföraren tillbaka efter skada

Dackarna kvalificerade sig för semifinal efter en gedigen kvartsfinalretur mot Eskilstuna Smederna. Nu väntar länsrivalen Västervik i semifinal, en repris på fjolårets final. 
– Jag tycker att vi har kommit igång bra och det är ungefär den här utvecklingen jag har velat ha på laget, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. 

Annons:

Åttapoängsunderläget från kvartsfinal ett var upphämtat efter sju heat. Sedan tryckte Dackarna i en högre växel, körde ifrån Smederna och fixade semifinalsbiljetten. Matchen avgjordes i sista heatet före nomineringsheaten där de svarade för en femetta till ledning 49–29 i matchen. Totalt 90–78 vid det läget med två heat kvar. Dackarna vann matchen med 59–31 och totalen med 100–80. 

Seriesegraren Lejonen valde Indianerna som sitt motstånd i semifinalen, vilket betyder att det blir ett länsderby mellan Västervik och Dackarna i den andra semifinalen. Det är inte första gången som Västervik och Dackarna ställs mot varandra i avgörande lägen. 

– Vi mötte Västervik i semifinal 2021, final 2023 och nu semifinal 2024. Det är alltid speciellt att möta Västervik och för vår del är det bara att ta tjuren vid hornen. Både Västervik och Lejonen har haft fantastiska säsonger och var klara för semifinal när det återstod flera grundserieomgångar medan vi övriga lag har slagits om de andra platserna. Västervik och Lejonen var storfavoriter hos alla tippare inför säsongen och de har verkligen levt upp till det. Vad man har gjort och inte gjort spelar ingen roll nu och man har inget med sig för att man har gjort en bra grundserie, säger Mikael Teurnberg. 

"Bitarna har fallit på plats"

Dackarna förlorade båda grundseriematcherna mot Västervik under den motiga och skadefyllda sommarperioden. Målillaklubben fick till en nödvändning vändning mot slutet av grundserien och har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. 

– Jag har satt upp en plan på hur jag vill att det ska bli. Så här långt känns det som att bitarna har fallit på plats. Nu är det fyra lag kvar och vilket lag som helst kan bli svenska mästare. Det gäller att ha flyt och tur, klara sig från skador, pricka formtoppen och komma in i flowet. Det är småmarginaler och inga dåliga lag kvar. Jag kan tänka mig att det är mycket fokus på Lejonen och Västervik, men jag tror att vi och Indianerna kan vara lite dark horse, säger Mikael Teurnberg. 

Hur ser du på styrkeförhållandena mellan er och Västervik?

– Jag tittar inte så. Jag vet vad vi kan och vi trivs bra i Västervik. Historiskt sett har vi åkt bra i Västervik och många av förarna trivs väldigt bra på den banan och har kört där tidigare. Det är plus, men de åker också bra i Målilla så det tar väl ut varandra. Vi ska göra allt vi kan och komma in bra i tävlingen. Det är en match över 30 heat och vi är 30 heat från en final. 

Match ett körs i Västervik

Grundserietvåan Västervik har valt att köra match ett hemma i Västervik och returen i Målilla nästa tisdag. 

Vad tänker du kring det?

– Det kvittar och jag tänker inte så mycket på var vi börjar. Det är viktigt att vi gör en bra match i Västervik och ser till att vi är med. Det gick att vända åtta poäng mot Smederna, men nu är Västervik ett bättre lag än vad Smederna är. Det är bara att hänga i så mycket det går. 

Vad är det bra resultat att få med sig till nästa veckas retur och avgörande i Målilla?

– Vi vill givetvis vinna och kör alltid för att vinna, det finns inget annat. Jag kan inte säga något bra resultat utan det är viktigt att vi gör en bra match. I fjol fick vi ett mentalt övertag när vi vann första matchen i Västervik med fyra poäng, det gjorde mycket. Du får nog fråga mig efteråt om det var ett bra resultat eller inte. 

Kurtz tillbaka i startsjuan 

Glädjande är att Dackarnas snittmässigt bäste förare Brady Kurtz är tillbaka i startsjuan efter att ha missat andra kvartsfinalen på grund av skada. 

– Han tog tio poäng i Polen i lördags och har ingen match i England i dag. Han har kört stenhård laserbehandling sedan han skadade sig. Han är sugen och följde vår semifinalretur mot Smederna. Jag fick sms med tummar upp från honom under kvällen. 

I övrigt kommer Dackarna till start med samma manskap som Mikael Teurnberg har valt att satsa på i de senaste matcherna. 

– Det funkar inte att hålla på och plocka med förare fram och tillbaka. Jag vill köra med ett lag som är sammankört, som har vunnit ihop och som jag tror på. Det är därför jag har kört med det i de sista matcherna. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: