Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Dackarna kan säkra slutspelsplatsen:

Dackarnas lagledare, Mikael Teurnberg. Foto: Linus Palmér Hård

Dackarna kan säkra slutspelsplatsen: "Kan bli jämnt och tajt"

Dackarna tar under tisdagen emot Indianerna från Kumla, på hemmaplan. Dackarna har skaffat sig ett bra läge, med marginal nedåt. Det innebär att man nu är klara favoriter att ta sig till slutspel, samt att man kan säkra detta redan i matchen mot Indianerna. Lagledaren, Mikael Teurnberg, ser fram emot matchen, där Dan Bewley gör comeback efter en tids skadefrånvaro.

Annons:

Dackarna befinner sig på en sjätteplats i tabellen av Bauhausligan. Det betyder att man i nuläget är sista laget att ta sig vidare till slutspelet. Indianerna, å andra sidan, är redan klara för slutspelet och befinner sig på en fjärdeplats i tabellen. Dackarna är dock bara fyra poäng bakom tisdagens motstånd och det ska mycket till om Teurnberg och hans lag ska missa slutspelet.

– Man kan räkna fram och tillbaka och det ska ju mycket till om vi ska tappa detta, så är det. Lagen bakom har tuffa matcher och vi är i bra form, med tanke på att vi har tre matcher utan förlust. Sen är det ju samtidigt så att så länge det finns en matematisk möjlighet att vi tappar detta så måste vi göra ett jobb för att säkra en slutspelsplats, så det är prio ett.

Bewley tillbaka

Senast Dackarna mötte Indianerna föll man med 50-40. I den matchen saknade Dackarna Brady Kurtz och Dan Bewley. Denna gång kommer man till matchen med både Kurtz och Bewley i truppen. Faktum är att Bewley gör comeback för sitt Dackarna i matchen mot Indianerna – vilket Teurnberg såklart ser som något mycket positivt.

– Vi siktar givetvis på vinst och att säkra slutspelsplats. Det hade varit jätteskönt att göra en bra prestation och det är jätteviktigt att komma in med en bra känsla vid ett eventuellt slutspel. Sist när vi mötte Indianerna hade vi varken Kurtz eller Bewley med oss. Att de är med imorgon kan göra en jättestor skillnad.

– Bewley gjorde comeback i söndags och det betyder jättemycket att vi får tillbaka honom i laget nu. Han var vår viktigaste förare under förra året och han blir jätteviktig att ha med till ett eventuellt slutspel. I år har han inte kunnat få någon kontinuitet med tanke på skador och sådant, så vi hoppas att han kan börja få lite kontinuitet nu framöver.

Jonasson får fortsatt förtroende

Till skillnad från matchen senast, mot Rospiggarna, finns alltså Dan Bewley med hos Dackarna. Han tar David Bellegos plats, samtidigt som övriga förare får fortsatt förtroende. En av de som får forttsätta åka är Tomas Jonasson, som var tillbaka i laget till förra matchen.

– Hela laget har kantats av skador under den här säsongen. Det är andra gången i år som vi kan ställa upp med just de förarna som vi ställer upp med imorgon. Vi kommer med ett starkt lag nu. Jonasson är med igen, med tanke på att han åkte bra senast. Ryan Douglas är på reservplatsen och det säger faktiskt ganska mycket om de som är topp fem, för Douglas är en fantastiskt skicklig förare.

Trots att Dackarna befinner sig under Indianerna i tabellen, kommer man inte till matchen med någon överdriven respekt. Som regerande svenska mästare, har man siktet inställt på slutspelet och hoppas kunna ta sig långt, även i år.

– Indianerna har bra förare och kommer nog med sitt bästa lag, skulle jag tro. Men vi är inte så många poäng bakom, så det kan bli jämnt och tajt. Nu gäller det att vi får ihop det här på ett bra sätt, för att kunna säkra en plats i slutspelet och sedan komma in dit med en bra känsla.

Linus Palmér Hård

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: