Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
DACKARNA VANN – MEN MISSADE BONUSPOÄNGEN

Rasmus Jensen kunde le åt matchsegern, men bonuspoängen knep Rospiggarna efter dramatik. Foto: Linus Palmér Hård

DACKARNA VANN – MEN MISSADE BONUSPOÄNGEN

Dackarna vann hemma mot Rospiggarna – men det blev "bara" två poäng. Det blev ett drama om bonuspoängen, som Rospiggarna lade beslag på efter en stark avslutning.

Annons:

Rospiggarna som, till skillnad från i går mot Vargarna, hade med sig världsföraren Artem Laguta såg ut att bli en riktig munsbit inledningsvis. 

Dackarna inledde med två raka fyrtvåor innan det blev en klar femetta i det tredje heatet. Då ledde Målillalaget redan med 13-5 och hade skaffat sig ett bra försprång. 

Därefter följde en sällan skådad 3-3-fest. Samtliga heat från det fjärde till det åttonde slutade oavgjort. Dackarna och Rospiggarna turades också om att vara först och sist i heaten. 

Ställningen inför det nionde heatet var följaktligen 28-20 till Dackarna. Rospiggarna vann hemmamatchen med 51-38 och var därmed fortsatt i ett bra utgångsläge för bonuspoängen. 

Slut på 3-3-heat

I det nionde heatet skulle gästerna från Hallstavik för första gången i matchen få poängövervikt i ett heat. Den gången blev det en femetta när Artem Laguta och Jakub Jamrog körde skjortan av Andzejs Lebedevs och David Bellego. Plötsligt var dackeledningen så pass skör som fyra poäng.

Hur Dackarna svarade på det? Genom att ta en femetta i det tionde och sista heatet innan den längre pausen. Brady Kurtz och Tomas Jonasson såg till att ta en 5-1-ledning från start och höll den hela vägen in i mål. Därmed var ledningen 34-26 när det vankades pausvila.

Drömstart efter pausen

Hemmalaget fick en drömstart direkt efter pausen. Trots att Rospiggarna toppade in Kai Huckenbeck i stället för Dimitri Berge flög dackeduon Ryan Douglas och Andzejs Lebedes iväg. Målillas stolthet var nu framme vid ledning med 39-27. Kampen om bonuspoängen var nu stenhård.

Rospiggarna svarade i det tolfte heatet och tog hem det med 4-2. Artem Laguta var först och Timo Lahti sist i heatet. Rasmus Jensen knep tvåpoängaren. 

Det 13:e heatet slutade, som många andra den här kvällen, 3-3. Kai Huckenbeck korsade mållinjen först och hade Brady Kurtz och Andzejs Lebedevs i släptåg. Inför nomineringsheaten ledde Dackarna med tio poäng och kampen om bonuspoängen levde fortsatt i allra högsta grad.

Avgjordes i sista heatet

I det 14:e heatet satsade Teurnberg på Andzejs Lebedevs och Ryan Douglas. I Rospiggarna fick Jakub Jamrog och Wiktor Przyjemski chansen. Det var ett heat som inte blev särskilt dramatiskt och som slutade 3-3, efter att Wiktor Przyjemski vunnit heatet före Andzejs Lebedevs och Ryan Douglas.

Ställningen inför avgörandet var nu 47-37 och det krävdes nu en femetta för Dackarna för att ta hand om bonusen. Det var aldrig nära. Artem Laguta visade klass och flög iväg från start. Han ordnade 4-2 för Rospiggarna tillsammans med Kai Huckenbeck. 

Därmed slutade matchen 49-41. Det gav Dackarna seger i matchen, men Rospiggarna tog hand om bonuspoängen. Mer om matchen senare. 

Fakta

Poäng, Dackarna: Brady Kurtz 11 (5), Timo Lahti 5 (4), Rasmus Jensen 8 (5), Ryan Douglas 9 (5), Andzejs Lebedevs 8 (5), David Bellego 4 (3), Tomas Jonasson 4 (3).

Poäng, Rospiggarna: Artem Laguta 13 (5), Jakub Jamrog 4 (5), Dimitri Berge 2 (3), Wiktor Przyjemski 9 (5), Kai Huckenbeck 11 (6), Eddie Bock 0 (3), Victor Palovaara 2 (3).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: