Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Karlsson orsakade krasch: ”Tråkigt att han var där han var”

Tomas Jonasson och Anton Karlsson i samspråk med varandra efter kraschen i andra heatet mellan Dackarna och Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Karlsson orsakade krasch: ”Tråkigt att han var där han var”

Anton Karlsson och Tomas Jonasson fightades om andraplatsen i andra heatet. Det slutade med att Karlsson körde omkull Jonasson precis före målgång. 
– Jag fick ett kast ut ur sväng och hamnade lite ur min linje, säger Anton Karlsson efter påkörningen av Tomas Jonasson. 

Annons:

Det var i kvällens andra heat som Västerviksföraren Anton Karlsson och Dackeföraren Tomas Jonasson gjorde upp om andraplatsen bakom överlägsne ledaren Matias Nielsen. 

Med bara några meter kvar till målgång inträffade kraschen. Anton Karlsson kom in med full fart i sista böj och prejade ut Tomas Jonasson i staketet. 

– Det är inte så mycket att säga. Jag fick ett kast ut ur sväng och hamnade lite ur min linje. Min mening var inte att flytta ut Tomas utan jag ville hålla innern, men jag kunde inte riktigt göra det. Det är tråkigt att han var där han var och jag hoppas att han är tillbaka så fort som möjligt, säger Anton Karlsson. 

"Inte så mycket att säga emot det"

Jonasson blev liggande kvar på banan ett tag och togs om hand av ambulanspersonalen innan han reste sig upp och tog sig till depån för egen maskin. Dackelagledaren Mikael Teurnberg berättar för vår tidning att "THJ" är förd till Höglandssjukhuset med ett befarat handledsbrott. 

Domaren bestämde sig för att utesluta Karlsson efter kraschen och tilldela andraplatsen till Jonasson. 

– Det går väl att se åt båda håll, men jag har inte så mycket att säga emot det. Jag kanske var före honom, men jag höll inte den linje som jag ville hålla. Jag tänker inte lägga någon mer krut på det. Vi vinner matchen i dag och tar också med oss viktiga poäng till i morgon. 

"Vill alltid ha mer poäng"

Västervik gjorde en helgjuten insats och vann med fem poäng (47–42) på Skrotfrag Arena. 

– Jäkligt gött att ta revansch efter fjolårets finalförlust här i Målilla. Jag tycker att vi allihopa håller en jämn nivå och det är ingen som faller ur ramen. Vi gör det vi ska och det är en bra match av alla i laget.

Anton Karlsson noterade för två poäng på tre heat. 

– Jag är där och hänger i de flesta heaten. Det kanske inte riktigt är den utdelningen som jag vill ha, men jag tycker att det är okej. Det är klart att man alltid vill ha mer poäng, men jag tycker att jag är där och slåss om poäng.

Hur går dina tankar inför returmötet?

– Vi har ett bra facit hemma så det är jag inte direkt orolig över. Dackarna har många bra gubbar och många som säkert kör bra i Västervik. Har vi en bra dag på jobbet ska det inte vara några konstigheter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: