Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Thomas H Jonasson debuterade för Dackarna på tisdagskvällen och noterades för två poäng och en bonus. Foto: Ossian Mathiasson

"THJ" tillbaka i högstaligan efter lång avstängning: "Gjort om och gjort rätt"

Ett desarmerat Dackarna har plockat in Thomas H Jonasson för resten av säsongen. "THJ" har avtjänat sitt dopningsstraff och gjorde comeback i högstaligan på tisdagskvällen. 

Annons:

Dackarna har dragits med skador under hela säsongen och kommit till start med decimerat manskap och kört riders replacement i flertalet matcher. Fjolårets SM-guldvinnare befinner sig i ett prekärt läge med långtidsskador på flera förare och ser i dagsläget ingen ljusning på skadefronten. 

I gårdagens hemmamatch mot seriesuveränen Lejonen saknades bland annat Brady Kurtz, Andzejs Lebedevs och Noel Wahlqvist och klubben fick köra riders replacement från start. 

Dackarna föll med 39–51 efter en pigg start, står på fyra poäng efter sex matcher och ligger femma i tabellen. 

"Ska själv ta lärdom av det"

Lagledaren Mikael Teurnbergs senaste förstärkning, Thomas H Jonasson, debuterade för sitt nya lag på tisdagskvällen. Han har i år kört för allsvenska klubben Griparna och tagit 34 poäng på de inledande fyra matcherna. 

– Att köra för Dackarna var jättekul, det kände jag redan på förmiddagen. Det är lite annorlunda att köra med bara tre inbokade heat, men det var jättekul att vara med i laget, säger Thomas H Jonasson. 

Ett sargat Dackarna stod upp bra och fick ge sig efter paus mot Lejonen som mönstrade starkast möjliga lag. 

– När jag kollar på gubbarna ser jag att det är krigare. Jag uppskattar sådant och ska själv ta lärdom av det. Det känns som att något extra måste till. Jag ska utvidga maskinparken, komma tillbaka och förhoppningsvis få en ny chans och testa så man kan köra in sig ordentligt på banan, säger han. 

Vad lämnar du matchen med för känsla?

– Bra fråga. Jag tror att det är hela upplevelsen med att komma hit till Målilla, köra på en bana jag gillar, köra med gubbar som jag tycker om och som kör bra och en lagledning som är suveräna. 

"Köpt en dräkt för ganska mycket pengar"

"THJ" körde in två poäng och en bonus på tre heat. 

– Jag sätter inte så mycket värderingar på mina poäng utan på körningen och den kunde ha varit bättre. 

– Starterna funkade helt okej och det kan jag inte klaga på. Körningen, nja. Några varv till skulle jag behöva ha i mig för att kunna utnyttja min fulla kapacitet. Någon veckas uppehåll har jag haft sedan min senaste match och det vill jag gärna inte ha. Jag vill gärna ha minst en match i veckan så jag inte tappar tempot och det gör man ganska snabbt i speedway. 

Vad tänker du kring din framtid i Dackarna?

– Jag har köpt en dräkt för ganska mycket pengar så jag hoppas verkligen på att jag får chansen att fortsätta utvecklas.

"Varit efterklok efter allting"

Efter många lysande år på speedwaycykeln har Jonassons senaste säsonger varit struliga. 2022 blev han avstängd i ett år för brott mot dopningsreglerna sedan han tagit en dopingklassad ADHD-medicin som han inte hade dispens för att använda.

Nu har han tagit sig tillbaka till sporten som han älskar. 

– Jag känner inte att jag har stannat upp utan jag har varit efterklok efter allting. Jag har gjort om, gjort rätt och hittat rätt gubbar runt mig. Jag vill bara fortsätta utvecklas och jobba på att bli en bättre speedwayåkare. 

Hur mår du efter allt som har varit?

– Jag mår bra, speciellt när det är speedway. Jag har en lugn omgivning och suger i mig de rätta intrycken. Det är hela upplevelsen som gör att jag mår bättre. Jag har en handfull människor som backar upp mig till 100 procent och det känns jättebra. Det gör livet väldigt mycket mer balanserat än vad det har varit med alla Polenresor fram och tillbaka. Den här stressen man har haft under alla år är borta och jag återupplever känslan av att det är roligt att köra speedway. Det är också skönt att känna efter att det finns mer att ge och livet är fint. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: