Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
BRA START HJÄLPTE INTE – DACKARNA KUNDE INTE RÅ PÅ SERIELEDAREN

Dackarna förlorade kvällens hemmamatch mot Lejonen med 39–51. Foto: Ossian Mathiasson

BRA START HJÄLPTE INTE – DACKARNA KUNDE INTE RÅ PÅ SERIELEDAREN

Dackarna fick en lysande start på Smålandsderby. Sedan kröp obesegrade serieledaren Lejonen närmare, slingrade sig förbi och tog en komfortabel 51–39-seger på ett soligt Skrotfrag Arena. 

Annons:

Dackarna fick en lysande start på hemmamatchen mot serieledaren Lejonen och gick ifrån till 9–3 efter två heat. Värt att notera är att Timo Lahti och Ryan Douglas slog till med en femetta mot världens bästa förare Bartosz Zmarzlik och Oliver Berntzon i öppningsheatet. 

Lejonen kröp närmare efter Målillalagets succéstart och såg till att det skiljde två poäng (13–11) vid första sladdpausen efter fyra heta. 

Därefter följde fyra raka oavgjorda heat och Dackarna var fortsatt i ledning med 25–23. Dackarna var på väg att ordna en fyrtvåa i heat åtta, men Rasmus Jensen tappade förstaplatsen till Kacper Woryna på näst sista varvet.

Dackarna tappade efter paus

De gästande förarna var först iväg och vägen låg öppen för en femetta i det nionde heatet. Då, i målsväng på första varvet, gick Filip Hjelmland omkull på egen hand när han låg sist och blev utesluten. I omstarten tog en ensam Daniel Bewley starten och ledde länge innan Zmarzlik tog sig förbi på tredje varvet, ordnade en fyrtvåa och utjämnade till 27–27. 

I sista heatet före pausvilan gick Lejonen upp i totalledning för första gången när Kacper Woryna och Sammy Van Dyck fixade 4–2 mot Rasmus Jensen och Tomas Jonasson. Lejonen var i ledning med 31–29 i halvtid. 

Dackarna fick en mardrömsstart i första heatet efter pausen. Ryan Douglas var i ledning i två varv innan Oliver Berntzon tog över ledningen. En stoppsladd på Douglas gjorde att han hamnade sist på samma varv och Lejonen tog sin första femetta och ryckte ifrån till en sexpoängsledning med 36–30. 

Lejonen drygade ut ledningen till åtta poäng, 43–35, i 13:e heatet och avgjorde i princip matchen. Segern säkrades med en femetta i första nomineringsheatet. Bartosz Zmarzlik och Jaimon Lidsey körde ifrån Timo Lahti och Rasmus Jensen.

Lejonen vann matchen 51–39 efter ett oavgjort avslutande heat. 

Dackarna har nu förlorat fyra av sex matcher och tappar mark i tabellen. 

Publiksiffran i kvällens Smålandsderby uppgick till 2 156 åskådare. Nästa vecka körs returmötet i Gislaved.

Fakta

Förarpoäng, Dackarna:

Timo Lahti 6 (6)

Rasmus Jensen 10 (6)

Ryan Douglas 4 (6)

Daniel Bewley 11 (6)

Filip Hjelmland 3 (3)

Tomas Jonasson 2 (3)

Förarpoäng, Lejonen: 

Bartosz Zmarzlik 12 (5)

Oliver Berntzon 4 (4)

Jaimon Lidsey 9 (5)

Dominik Kubera 12 (5)

Kacper Woryna 10 (5)

Sammy Van Dyck 1 (3)

Casper Henriksson 3 (3)

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: