Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tufft läge för Dackarna inför derbyt:

Thomas H Jonasson, här i Lejonens dräkt, gör debut för Dackarna. Foto: Arkivbild

Tufft läge för Dackarna inför derbyt: "Bara att försöka bita ihop"

Dackarna får nu även klara sig utan GP-stjärnan Andzejs Lebedevs. Det är mycket svåra förutsättningar inför Smålandsderbyt mot Lejonen.
– Det är bara att försöka bita ihop, säger lagledaren Mikael Teurnberg. 

Annons:

Vid lunchtid på måndagen var Andzejs Lebedevs kvar på sjukhus i Polen efter kraschen i söndags kväll. HÄR kan du läsa mer om hans skada. 

Det här innebär att ett redan sargat dackelag blir ännu mer sargat och sårbart. 

– Det har varit vår klart bästa förare under året och att bli en förare kort i ett redan ansträngt läge... Det är inte optimalt, men det är ett tufft läge vi har. Vi har bara haft bästa laget i en match i år och sedan har Bewley (Dan), Kurtz (Brady) och Hjelmland (Filip) varit skadade. Det har varit mycket och jag tror inte jag har varit med om något liknande tidigare, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Som om inte skadeeländet vore nog är det ett urstarkt Gislavedslag som kommer till Skrotfrag Arena. Lejonen har vunnit fyra av fem matcher hittills och ännu inte förlorat.

– Vi möter seriens bästa lag men det är bara att försöka bita ihop. Vi har varit starka hemma och får göra det bästa vi kan. Det gäller att få en bra start och göra precis allt vi kan. Vi har bra förare ändå, även om det blir tufft utan Kurtz och Lebedevs.

Klart är att det blir riders replacement för Lebedevs. Alla i dackelaget kan ta heat av honom.

– Vad ska jag göra? Det är vår bästa förare vi ska ersätta, överlägset bästa hittills, och då har vi inget alternativ. Vi har inget att vinka på och Kurtz är inte frisk heller. Han körde fyra heat i Polen och fick sedan avstå. Honom räknar vi med att få tillbaka tidigast efter lag-VM. 

Inga förstärkningar

Många undrar nu förstås om dackelagledaren jagar förstärkningar.

– Hur ska jag kunna ta in något nu? Det finns inte förare och jag vill inte ta bort Lebedevs från truppen. Hade han brutit ett ben hade det varit annorlunda eller som det var Madsen (Leon) till finalen förra året. Men att lyfta bort Lebedevs från truppen är inte aktuellt. I den bästa av världar är han tillbaka om ett par eller tre veckor. Jag kan inte bara se här och nu, jag vill ha Lebedevs i morgon, men det gäller bara att göra det bästa av det. 

Mikael Teurnberg har spenderat hela måndagen med att förbereda inför kommande matcher. Han har, trots att det inte fanns i uppgörelsen, fått med Dan Bewley nästa vecka i returmötet i Gislaved. 

– Det är positivt att han ställer upp, men det kan bli fler skador också. Det är en svår situation och vi har inte kunnat åka med bästa lag i mer än en match hittills.

Hur ser du på Lejonen?

– Obesegrade hittills och ett komplett lag som gått som tåget. Det har rullat på för dem och de har varit skadefria. Men vi är starka hemma och spöade Piraterna med 20 poäng. Vi ska göra allt vi kan, men de får gälla som favoriter. 

Jonasson gör debut

För Dackarna nu är enda fokus att ta sig till slutspel. Utsikterna för det är fortsatt goda, men det är en väldigt jämn tabell bakom Lejonen och Västervik. 

– Det är det enda vi kan ha fokus på nu. Vi måste satsa allt på att säkra en slutspelsplats.

Thomas H Jonasson, som nyligen gjorde comeback efter sin avstängning, gör nu sin första match i dacketröjan. Han utgår från reservplats.

– Det är ett tag sedan han körde i Bauhausligan, men han tog 15 poäng i Allsvenskan senast och det finns mycket speedway i honom. Jag hoppas han får en bra start och han kommer hit och tränar på förmiddagen innan matchen. 

Fakta

Dackarnas startsjua: 

1) Andzejs Lebedevs R/R

2) Timo Lahti

3) Rasmus Jensen

4) Ryan Douglas

5) Daniel Bewley

6) Filip Hjelmland

7) Tomas H Jonasson

Lejonens startsjua:

1) Bartosz Zmarzlik

2) Oliver Berntzon

3) Jaimon Lidsey

4) Dominik Kubera

5) Kacper Woryna

6) Sammy Van Dyck

7) Casper Henriksson

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: