Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Andersson:

Lagledaren Morgan Andersson var relativt nöjd med en poäng hem från Gislaved. Foto: Hans Lindqvist

Andersson: "Det kändes lite tufft när vi hade chansen"

Innan matchen hade Lejonen oddsen på sin sida att vinna hemma mot Västerviks Speedway. Men en stark insats av bortalaget på den regntunga ovalen gav i alla fall en poäng till Morgan Anderssons manskap. 
− Vi får vara glada att få med oss en poäng hem, men man vill ju alltid vinna. Lejonen har ett mycket bra lag men det har vi också, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Det var en jämn match rakt igenom och som avgjordes i det sista heatet, precis som det ska vara för publiken. Regnet gjorde att banan var rejält tungkörd och med få spår.

Västerviks amerikan, Luke Becker, fick en dålig lottning och fick möta Lejonens två bästa förare i sina två första heat. Han kunde inte köra då han fick all skit direkt på glasögonen. Morgan Andersson insåg Lukes prekära situation och satte in reserven Bartosz Smektala i resten av tävlingen.

− Smektala gör en bra tävling men jag vill framhålla Max Fricke, han gjorde sin bästa tävling hittills. Dessutom satte Robert Lambert nytt banrekord. Sammantaget var det laget och kollektivet som gjorde att vi fick med oss poäng hem, menar Morgan Andersson.

"Kändes lite tufft"

Västervik hade oflyt i det första nomineringsheatet då Mads Hansen och Robert Lambert fajtades med Lejonens Kubera och Zmarzlik. Både Hansen och Lambert kom iväg bra från start men Hansen hade inte koll på att det var Lambert som låg bakom honom. Hansen trängde in Lambert som fick slå av. Det som var på väg att bli 3–3 blev en femetta till Lejonen och kvittering till 42–42.

−Det kändes lite tufft när vi hade chansen och var på väg att ta både Kubera och Zmarzlik. Åtminstone en tretrea. Men sådan är speedway, sa Morgan Andersson.

Sista heatet blev oavgjort och matchen slutade därmed 45-45. 

Nästa vecka kör Västervik borta igen, då mot Piraterna från Motala. En motståndare som Morgan Andersson har dåliga erfarenheter mot som lagledare. Dessutom har Piraterna vässat till laget i år jämfört med förra året.

Piraternas bana bjuder i sig på bättre racing än den i Gislaved så det kan bli en riktig nagelbitare.

Mer om matchen kan du läsa här. 

Conny Blomander 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: