Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
I kväll drar det i gång för guldfavoriten Västervik:

I kväll inleds Bauhausligan i speedway, för lagledare Morgan Andersson och hans Västervik Speedways del med bortamatch mot nykomlingen Vargarna från Norrköping. Foto: Bildbyrån

I kväll drar det i gång för guldfavoriten Västervik: "Vet vad som krävs"

Västervik Speedway lyftas fram som storfavorit att köra hem årets SM-guld. I kväll inleder man vägen dit med bortamatch mot nykomlingen Vargarna i Norrköping.
– Vi vet vad som fordras på Kråkvilan – det är en ganska speciell bana, säger lagledare Morgan Andersson om kvällens uppgift.

Annons:

Efter en lång tid av förberedelser är det äntligen dags. I kväll släpps tejpen i Bauhausligan i speedway för första gången den här säsongen – för Västerviks del med bortamatch mot nykomlingen Vargarna.

Efter många år är Norrköpingsklubben tillbaka i speedwayens finrum, och lagledaren Mats Eriksson har satt ihop ett lag som förväntas vara starka hemma på knixiga Kråkvilan.

– Spännande och roligt att vara tillbaka. Vi har haft några jobbiga år och sedan har vi fått ordning på saker och ting och nu tycker vi att vi är så pass förberedda att det är dags, sa Mats Eriksson till vår tidning i samband med upptaktsträffen häromveckan.

– Det man kan förvänta sig av oss är att vi kan ställa upp med starkt lag, göra bra ifrån oss hemma och göra det svårt för de andra lagen i Norrköping.

Västervik favoriter till gulden

Västervik Speedway har av de flesta experter pekats ut som favorit till att ta hem SM-titeln den här säsongen. Tongångarna var även desamma på upptaktsträffen där motståndarlagens lagledare rankade de åtta lagen. Morgan Andersson, lagledare i Västervik, har inga problem att hantera det.

– Vårt mål är att gå hela vägen, så det är lugnt. Sedan vet man aldrig hur det ser ut i slutet av säsongen då allt ska avgöras – har vi och de andra lagen förarna tillgängliga, är de skadefria och så vidare? Det är så mycket som spelar in och kan hända, och framför allt så mycket som man inte kan styra över, säger han.

Hur sugna är ni på att dra i gång nu?

– Oerhört, det ska bli så kul. Det har varit en sanslös tid den senaste månaden, med massor med jobb, så det blir underbart att börja tävla nu.

"Vet vad som krävs"

För premiärmotståndet i kväll väntar alltså Vargarna borta. Morgan Andersson gläds åt den klassiska föreningens återkomst i högsta ligan.

– Verkligen. Framför allt att vi är åtta lag i serien igen – det är perfekt.

Hur ser du på kvällens motstånd?

– Jag försöker att inte fokusera på motståndarna, utan lägger kraften på vårt. Men vi vet vad som krävs på Kråkvilan – det är en ganska speciell bana som är svår att köra om på, så starter och första kurvan blir avgörande. Det gäller att vi är smarta och disciplinerade i kväll, men vi har förare som borde trivas utmärkt där.

Har blandats och getts

Gårdagen regnade till stora delar bort för Västervik Speedway och de förare som samlats för träning. Men det blev ändå en givande dag på andra sätt.

– Det blev mycket bra snack. Vi har en del nya förare, så det var en bra dag att komma samman.

Hur har början på säsongen sett ut för dina förare, tycker du?

– Det har väl blandats och getts en del – vissa har gjort det riktigt bra, andra lite sämre. Lambert, Frick Thorssell och Mads är det väl i första hand som har stuckit ut. Även Luke börjar röra på sig, medan Anton och Bartosz kanske har en bit kvar, men det får vi hoppas lossnar i kväll.

Inga tveksamheter kring laguttagningen?

– Nej, inte alls. Det här är det bästa laget vi kan mönstra för en sådan bana som det bjuds på i kväll. Sedan tar vi det vecka för vecka, det beror mycket på dagsform hos förarna, säger Morgan Andersson.

Fakta

Kvällens lag:

Vargarna:

1) Jakub Miskowiak, 2) Francis Gusts, 3) Niels-Kristian Iversen, 4) Marcin Nowak, 5) Chris Harris, 6) Ludvig Lindgren, 7) Daniel Henderson.

Västervik:

 1) Robert Lambert, 2) Mads Hansen, 3) Max Fricke, 4) Bartosz Smektala, 5) Jacob Thorssell, 6) Anton Karlsson, 7) Luke Becker.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: