Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Första nyförvärvet i hamn – Dackarna värvar australiensisk doldis

Dackarna värvar den 30-årige australiensaren Ryan Douglas. Foto: Pressbild

Första nyförvärvet i hamn – Dackarna värvar australiensisk doldis

Dackarna har tecknat nya avtal med flera förare från guldlaget. Nu har Målillaklubben gjort klart med sitt första nyförvärv. Den 30-årige australiensaren Ryan Douglas är klar

"Han har alla förutsättningar att blomma ut till en världsförare", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande. 

Annons:

För den breda speedwaypubliken är Ryan Douglas inget namn som många känner till. Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg har däremot full koll på Dackarnas första nyförvärv.

"Ryan är en förare som jag redan för sex, sju år sedan var intresserad av att plocka till min dåvarande klubb Rospiggarna. Av olika anledningar kom vi aldrig till ett kontrakt då. Han har en bra stab med kunniga människor runt sig som jag känner väl sedan tidigare. Efter de diskussioner jag haft med Ryan och hans team känns detta helt rätt", säger Mikael Teurnberg.

"Hört bra saker om klubben"

Ryan Douglas skulle ha kört för Rospiggarna säsongen 2020, men då satte pandemin stopp. Nu blir istället Dackarna hans första svenska klubb. Han körde för Wolverhampton i England och Rawicz i polska andraligan under 2023.

"Flera elitserieklubbar var intresserade av hans namnteckning så det känns bra att han valde Dackarna. Ryan kommer att köra matcher för Dackarna 2024 och växa in i laget. Han är inte tänkt som enbart en back up-förare, som vi hade några i truppen under 2023", säger Mikael Teurnberg. 

Ryan Douglas ser fram emot att äntligen få chansen i Sverige.

– Jag ser verkligen fram emot att vara en del av Dackarna och har bara hört bra saker om klubben. Jag är också superglad över att få chansen till lite erfarenhet från racing i Sverige, säger australiensaren.

Fakta

Dackarnas trupp 2024 just nu:

Daniel Bewley, snitt: 2.082

Andzejs Lebedevs, 1.787

Rasmus Jensen, 1,782

Ryan Douglas, 1.404

Filip Hjelmland, 1.152

Noel Wahlquist, 0.500

Avon van Dyck, 0.500

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: