Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
JUST NU: FÖRDEL DACKARNA EFTER STENHÅRD SM-FINAL INFÖR STORPUBLIK

Dackarna tog en stark bortaseger mot Västervik och har skaffat sig ett fint läge inför returen i Målilla nästa vecka. Foto: Micael Rundberg

JUST NU: FÖRDEL DACKARNA EFTER STENHÅRD SM-FINAL INFÖR STORPUBLIK

SM-finalen mellan Västervik och Dackarna blev precis så jämn, spännande och välkörd som man kunde ana på förhand. Efter 43-47 inför storpubliken på närmare 6 000 personer är Västerviks 22 matcher långa segersvit på hemmaplan bruten, men finaldrabbningen är vidöppen inför returen i Målilla om en vecka.

Annons:

Redan från det första heatet märktes det att intensiteten och inställningen hade skruvats upp ett par snäpp när det nu handlade om SM-final. Det var tajt, tufft och bra speedway.

I det första reservheatet körde en snabb Filip Hjelmland ner hemmalagets Anton Karlsson och blev utesluten. Hjelmland revanscherade sig rejält i det fjärde heatet då han tillsammans med Leon Madsen fixade en överraskande femetta för Dackarna mot Västerviks Mads Hansen och Anton Karlsson, vilket då innebar ledning med 14-10 för gästerna.

Svårt från starte

 När det var dags för den andra sladdpausen efter sju heat hade Dackarna utökat sin ledning till 24-18, detta trots att Västerviks tre ridersheat för skadade Tai Woffinden dittills resulterat i sju av nio möjliga poäng (blev till slut nio av tolv möjliga).

Gästernas reserv Filip Hjelmland fortsatte att imponera då han i det åttonde heatet pressade Fredrik Lindgren ända in på mållinjen, och lämnade både Leon Madsen och Gleb Chugunov bakom sig.

I det tionde hetat fick Västervik sitt andra poängöverläge för kvällen då Bartosz Smektala och Jacob Thorssell fixade en femetta mot Dackarnas ensamme dansk Leon Madsen, och ställningen var 29-31 när det var dags för paus. Ett annat trendbrott i det tionde heatet var att hemmaförarna för en gång skull kom i väg från start, något man hade förtvivlat svårt med tidigare under matchen.

Starka nomineringsheat av Dackarna 

Efter pausen fortsatte Jacob Thorssell att glänsa. En ny trea innebar 11+2 poäng för Åtvidabergssonen efter sex körda heat.

I heat 12 skaffade sig hemmalaget ledningen i matchen för första gången sedan heat två. Fredrik Lindgren och Gleb Chugunov hamnade i 1-5-underläge från start, men när ett varv var kört hade man vänt på det till dubbel ledning före Dan Bewley och Brady Kurtz, vilket man höll in i mål

Efter 4-2 till Dackarna i heat 13 (Rasmus Jensens andra heatseger för kvällen) var ställningen 39-39 inför de båda nomineringsheaten.

I det första nomineringsheatet var Dackarnas Leon Madsen starkast och fixade 4-2 tillsammans med Rasmus Jensen före Mads Hansen och Jacob Thorssell.

Matchens avslutande heat vanns även det med 4-2 av Dacakrna. Andzejs Lebedevs och Dan Bewley mot Fredrik Lindgren och Bartosz Smektala. Detta innebar att Dackarna vann med 47-43, bröt Västerviks 22 matcher långa svit av hemmasegrar och skaffade sig ett fint utgångsläge inför tisdagens retur hemma i Målilla.

Mycket mer om matchen på sajten senare under kvällen.

 

 

 

Fakta

Västervik 43
1) Bartosz Smektala, 8+1
2) Tai Woffinden RR
3) Fredrik Lindgren, 12
4) Gleb Chugunov, 2+1
5) Mads Hansen, 9
6) Anton Karlsson, 1
7) Jacob Thorssell, 11+2

Dackarna 47
1) Brady Kurtz 3+2
2) Andzejs Lebedevs, 11+1
3) Rasmus Jensen, 9
4) Daniel Bewley, 9
5) Leon Madsen, 9+1
6) Ludvig Lindgren, 2
7) Filip Hjelmland, 4+2

Publik: 5 955

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: