Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Stort intresse för speedwayfesten – fjolårets publiksiffra slagen:

Intresset är på topp inför helgens speedwayfest i Målilla. Det blir tre internationella tävlingar istället för en – och biljettförsäljningen till lördagens GP-tävling har ökat rejält på sistone. Foto: Stefan Härnström

Stort intresse för speedwayfesten – fjolårets publiksiffra slagen: "Säljs mycket biljetter nu"

Den stora GP-festen i Målilla är här. Förhoppningen om 8 000 åskådare på lördagens tävling ser ut att gå i uppfyllelse. 
– Sista veckan har biljettförsäljningen ökat radikalt och kurvan pekar rakt uppåt, säger GP-generalen Peter Samuelsson. 

Annons:

För första gången får Målilla MK/Dackarna förtroendet att arrangera en GP-tävling mitt i sommaren.

Nytt för i år är att det blir en fullspäckad speedwayhelg med tre internationella tävlingar. I eftermiddag körs VM-finalen i SGP3 – för förare upp till 16 år – och i morgon, lördag, blir det världspremiär för SGP4 på knattebanan innan den stora GP-tävlingen brakar igång vid 19-tiden. 

– Det har aldrig tidigare hänt att det körs tre internationella speedwaytävlingar på en och samma arena under en helg. SPG4 på knattebanan är en tävling för de allra yngsta och det är ett nytt koncept som Discovery har tagit fram tillsammans med FIM och Tony Rickardsson, säger GP-generalen Peter Samuelsson. 

Hotellrum bokades i tidigt skede

GP-generalen Peter Samuelsson ser med stor tillförsikt fram emot den fullspäckade speedwayhelgen i Målilla. 

– Det är fantastiskt spännande och bra att vi kan rodda ihop tre internationella tävlingar under en och samma helg. Vi har både arenan och organisationen för att klara av det. Det har varit otroligt mycket förberedelser, men vi har också gjort det på väldigt kort tid. Jag själv har jobbat med ett förberedande arbete sedan förra årets GP-tävling för att organisera och planera så mycket som möjligt med tanke på att tävlingen äger rum vecka 28. Det är en semestervecka och vi konkurrerar med mycket event runt om i trakten. Vi var i ett tidigt skede ute och bokade hotellrum, säger Peter Samuelsson. 

Hur har det varit att rodda i allt detta inför tävlingen?

– Det har självklart varit en utmaning. Det har också varit fantastiskt roligt att få det här förtroendet och även kunna hitta lösningar på saker som har uppstått under resans gång. Det kommer bli en jätterolig helg. 

Många gäster på campingområdet

Förra årets GP-tävling i Målilla hölls i september. Nu arrangeras tävlingen fredag och lördag vecka 28 när många människor har semester. Det gör att intresset ökar samtidigt som den utökade tävlingsrepertoaren bidrar till det. 

– Intresset hos allmänheten ökar i och med att det är tre internationella tävlingar och folk är intresserade och frågar vad det är för tävlingar. 

Bokningarna på campingområdet har ökat rejält jämfört med i fjol.

– Det har skjutit i höjden och många personer kommer hit och lägger två dagar. Det var faktiskt folk på campingen innan vi ens öppnade den i onsdags. När vi jämför med förra årets siffror kommer mängden campingfordon fördubblas mot förra årets GP-tävling. Det bästa är att vi ligger rätt i tiden. Det är första semesterveckan och det är bra väder. Folk har sina husbilar och husvagnar ute och jag är säker på att det kommer bli ännu mer folk på campingen.

"Biljettförsäljningen har ökat radikalt"

Förra årets GP-tävling hade 6 500 åskådare och Dackarna har som mål att komma upp i 8 000 åskådare i år. 

– Sista veckan har biljettförsäljningen ökat radikalt och kurvan pekar rakt uppåt. Vi har passerat förra årets siffror och då är det två dagar kvar. Jag har tidigare sagt att jag hoppas på 8 000 åskådare och som det har sett ut de sista dagarna tror jag att vi spräcker 8 000-vallen, säger Samuelsson. 

Exakt hur många biljetter som har sålts vill inte Samuelsson gå in på, men det ser helt klart lovande ut. 

– Det är många som går in och tittar på Tickster och ser hur kartan ser ut vad gäller tillgång till biljetter. Sektion A är utsåld, sektion B är utsåld, sektion E är utsåld och det finns sektioner som bara har fyra-fem ströplatser kvar. Det säljs mycket biljetter nu så folk borde skynda sig för att få tag i en biljett. Det känns som att det blir över 8 000 åskådare.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: