Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västervik vill bryta dyster svit – lagledarens tippade finallag ställs mot varandra

Morgan Anderssons Västervik vann premiären mot Lejonen med klara siffror och står nu inför den svåra uppgiften att vinna mot Smederna på bortaplan. Foto: Bildbyrån

Västervik vill bryta dyster svit – lagledarens tippade finallag ställs mot varandra

Kross i premiären. Nu har Västervik Speedway ställt in siktet på att ta en efterlängtad seger i Eskilstuna. 
– Om jag inte missminner mig så är det den enda banan vi inte har vunnit på sedan vi kom tillbaka till högstaligan 2018, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson. 

Annons:

Det har gått en vecka sedan guldkandidaten Västervik fick en delikat start på speedwaysäsongen och pulveriserade ett annat favorittippat lag, Lejonen, med 58–32 inför 2 128 åskådare på hemmaplan. 

– Det är en match som vi har lagt bakom oss. Med laget vi hade känns det som att det var så nära en 100-procentig insats man kan komma. Allt funkade och vi använde hemmabanan bra samtidigt som de nya killarna kom in i det bra. Det finns inget som jag kan klaga på, säger Morgan Andersson. 

Västervik lyckades med uppgiften att få hejd på Lejonens två spetsförare: Bartosz Zmarzlik och Dominik Kubera. De tog 13 respektive tio poäng på sex heat vardera. 

– Om det hade funnits odds på att Zmarzlik (Bartosz) och Kubera (Dominik) skulle ta tre heatsegrar tillsammans på tolv heat så hade man troligtvis varit miljonär om man hade bettat på det. Det hade blivit en helt annan match om de tillsammans hade tagit nio heatsegrar på tolv heat. Det var en riktigt, riktigt bra insats från vår sida, säger Morgan Andersson. 

Ingen seger i Eskilstuna sedan återkomsten

Västervik vill bryta en dyster svit vid tisdagskvällens svåra bortamatch mot Smederna. Faktum är att Västervik inte har vunnit i Eskilstuna sedan klubben kom tillbaka till högstaligan 2018. 

– Vi har vunnit på alla andra bortabanor, men inte i Eskilstuna. Det är svårt att sätta fingret på varför. Vi har varit nära några gånger, men det har runnit iväg lite grann i vissa delar av matchen. Det gäller att vi är med från början och hittar rätt då de sätter laget i hopp om att få en tidig ledning. De är tuffa att möta och vi får inte vika ner oss, säger Morgan Andersson.

Morgan Andersson tror att det är de två finallagen som ställs mot varandra i kväll.

– Jag har tippat att det blir Västervik mot Smederna i final. Det kan vara bra att känna av manskapet och hoppas att de visar att de vill vara med om vi får åka dit någon mer gång i år. Smederna har bra reserver och ett jämnt lag. Kommer Michael Jepsen Jensen in i deras lag istället för Patryk Wojdylo så blir de riktigt skarpa. 

"Inte lätt med laguttagningen"

Västervik mönstrar samma startsjua som i premiärkrossen mot Lejonen. 

– Det var inte så lätt med laguttagningen den här gången. Smektala (Bartosz) har haft problem där uppe, men han får en chans till. Det var inte långt borta att Bellego (David) fick chansen att köra den här matchen.

Svenske stjärnföraren Fredrik Lindgren finns återigen med i Västerviks startsjua. 

– Kontraktet gäller till att börja med tre matcher. Han ska vara med mot Dackarna den 23 maj också, sen får vi se vad som händer.  

Ny skadesmäll för Smederna

Ett redan skadedrabbat Smederna har fått en ny smäll. Kacper Woryna tvingas kasta in handduken på grund av mjukdelsskador i armen, vilket betyder att både han och lagkaptenen Michael Jepsen Jensen saknas i hemmapremiären mot Västervik. Smederna kommer till start med sex förare och kör riders replacement för Woryna. 

"Woryna bör vara tillbaka efter nästa match, så där ser vi lite ljuspunkter. Jepsen är lite mer ovisst. Det kan bli allt från ett par veckor till fem-sex-sju veckor, vi vet inte riktigt. Men det är som det är, skador är en del av den här sporten", säger Jerker Eriksson till klubbens hemsida. 

Fakta

Smedernas lag:

1) Kacper Woryna R/R

2) Robert Lambert

3) Jaimon Lidsey

4) Patryk Wojdylo

5) Maksym Drabik

6) Philip Hellström-Bängs

7) Joel Andersson

Västerviks lag:

1) Tai Woffinden

2) Gleb Chugunov

3) Bartosz Smektala

4) Mads Hansen

5) Fredrik Lindgren

6) Anton Karlsson

7) Jacob Thorssell

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: