Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
MÅLILLA FÅR SM-FINALERNA 2023

Målilla får SM-finalerna 2023. Foto: Arkivbild

MÅLILLA FÅR SM-FINALERNA 2023

SM-finalerna i speedway 2023 kommer avgöras i Målilla. Tisdag den 27 juni nästa avgörs det vem som blir svensk mästare.

Annons:

Nu har Svemo tagit beslut om att tilldela Målilla MK SM-finalerna i speedway 2023. SM-finalen kommer att köras tisdag den 27 juni. När USM- och JSM-finalerna körs är inte bestämt.

– Målilla MK har genom åren visat att det är en proffsig arrangör av både nationella och internationella stortävlingar och vi ser fram mot ännu ett bra arrangemang, säger Svemo Tracka Racings sportansvarige Mikael Karlsson i ett pressmeddelande.

Om vinnaren av SM-finalen i Målilla får ett wildcard till sommarens GP-tävling i Målilla är förhoppningen.

– Vi har också önskat till vårt Internationella förbund (FIM) att få tilldela SM-vinnaren ett wildcard till sommarens GP-tävling i Målilla, men det beslutet tas av FIM under februari månad, säger Mikael Teurnberg, ansvarig för SM-finalen för Dackarna.

SM arrangerades i Målilla både 2020 och 2021.

– Det är med glädje och stolthet vi kan presentera att vi fått förtroendet att arrangera SM-finalen 2023, efter två lyckade SM arrangemang 2020–2021 så ser vi fram emot att få arrangera SM-finalen 2023. SM-finalen 2022 ingick i SM-veckan från Linköping och blev en succé, både sportsligt och även publikt sett och vi vill fortsätta på den resan.

SM-finalen körs endast två och en halv vecka innan GP-tävlingen körs i Målilla.

– Vi hoppas att många semesterfirare väljer att besöka oss under tisdagskvällen och se Sveriges 16 bästa förare göra upp om SM-titeln, säger Micke Teurnberg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: