Annons:

Sök

Annons:

Det väntar toppamatch för Morgan Andersson och hans Västervik Speedway på hemmaovalen i kväll, torsdag. Foto: Arkivbild

Två sargade lag när det väntar toppmatch i Västervik i kväll

Seriefinal i Bauhaus-ligan och en prognos som utlovar en strålande sommarkväll. Allt är upplagt för en härlig speedwayfest i Västervik i kväll – tyvärr saknar dock både Västervik och Smederna flera av sina bästa förare.

Annons:

Det är två hittills obesegrade lag som möts i kvällens toppmatch speedwayens högsta serie. Tvåan Västervik har sex segrar och en oavgjord, medan serieledande Smederna stoltserar med sju raka segrar.

SMHI:s väderprognos talar om 22 grader och sol i Västervik i kväll, och allt är upplagt för en härlig speedwayfest i kväll. Att lagen saknar tre ordinarie förare var är inget som Västerviks lagledare Morgan Andersson ägnar någon tanke.

– Nej, det är inget vi kan påverka så det lägger jag ingen energi på. Vi kör för att vinna och har det lag vi har, säger han.

"Noggranna med vårt lagbygge"

I Västervik saknas Gleb Chugunov och Bartosz Smektala (stoppas av sina polska klubbar där de har match i morgon) samt Fredrik Lindgren, som har tagit en paus av hälsoskäl.

Hos Smederna är Kacper Woryna och Daniel Bewley borta (även de stoppas av sina polska klubbar) samt Pontus Aspgren på grund av sjukdom.

– Vi har varit noggranna med vårt lagbygge så att vi har täckning för sådana här situationer, och vi mönstrar ett starkt lag i kväll. Nu får vi visserligen använda i stort sett allt vi har, säger Morgan Andersson.

Kan det finnas något positivt med frånvaron, att andra förare får chansen exempelvis?

– Nja, vi har ju luftat hela truppen tidigare, men det är klart att det är en bra chans för de som får vara med. När vi har full styrka är konkurrensen tuffare, och då gäller det att visa att man är där och vill köra.

Är det någon speciell förare som du vill kliver fram i kväll?

– I och med att vi åker riders för Gleb så gäller det att alla har en hyfsad dag. Det räcker med att en förare faller ur ramen så blir det jättejobbigt.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: