Annons:

Sök

Annons:

Maciej Janowski körde in maximala 15 poäng när Dackarna slog Indianerna med 49–41. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA VANN JÄMN HEMMAPREMIÄR – AVGJORDE I NÄST SISTA HEATET

Dackarna åkte på en knapp förlust i premiären. I en tät och jämn hemmapremiär mot Indianerna avgjordes matchen efter en femetta signerad Jacob Thorssell och Rasmus Jensen i näst sista heatet. 

Annons:

Femettorna avlöste varandra i början av matchen på Skrotfrag Arena då de tre första heaten slutade med tre raka femettor. Indianerna vann både första och tredje heatet med 5–1 medan Dackarnas reservpar Ludvig Lindgren och Alexander Woentin vann andra heatet med 5–1. 

5–1-sviten bröts i fjärde heatet när Maciej Janowski och Alexander Woentin tog en fyrtvåa. Indianerna tog tillbaka sin fyrapoängsledning genom att vinna det sjätte heatet med 4–2. 
Rasmus Jensen och Jacob Thorssell, som åkte på en femetta i baken i heat tre, fick sin revansch i sjätte heatet när de satte Krzysztof Kasprzak och Niels-Kristian Iversen på plats och kvitterade till 18–18 med en klar femetta.

Därefter följde fyra jämna heat som samtliga slutade 3–3 och gav ställningen 30–30 efter tio körda heat. Värt att notera är att Brady Kurtz, nyförvärvet från Vetlanda, vann två av heaten och slog Chris Holder och David Bellego i ena heatet och Max Fricke och Gustav Grahn i andra heatet.

Avgörande i näst sista heatet

I det tionde heatet svarade indianföraren Niels-Kristian Iversen för en ny tjuvstart i matchen och blev utesluten på grund av dålig startdisciplin för andra gången. Chris Holder var snabbast iväg i omstarten men Maciej Janowski samlade kraft på yttern och såg till att Dackarna vann heatet med 4–2 och bröt dödläget fram till ledning med 36–32.

Indianerna utjämnade till 36­–36 med en fyrtvåa i tolfte heatet och Dackarna såg därefter till att de var i ledning med två poäng, 40–38, inför nomineringsheaten. Maciej Janowski tog sin fjärde raka heatseger efter ett vasst förstavarv och Brady Kurtz lade beslag om den sista poängen.

Det så lyckade radarparet med Jacob Thorssell och Rasmus Jensen slog till med en femetta i näst sista heatet och Målillaklubbens sexpoängsledning, 45–39, var då ointaglig med ett heat kvar att köra. Kvällens gigant Maciej Janowski körde in sin femte raka heatseger i sista nomineringsheatet och skrev segersiffrorna till 49–41. 

Dackarna har inlett säsongen med en seger och en förlust.

2 012 personer tog sig till Skrotfrag Arena för att bevittna Dackarnas första hemmamatch för säsongen. 

Mer om Dackarnas hemmapremiär kommer senare i afton. 

Fakta

Förarpoäng, Dackarna: Maciej Janowski 15 poäng (5 heat), Jacob Thorssell 9 (5 heat), Brady Kurtz 8 (5 heat), Rasmus Jensen 8 (5 heat), Ludvig Lindgren 4 (3 heat), Adam Ellis 3 (4 heat), Alexander Woentin 2 (3 heat). 

Förarpoäng, Indianerna: David Bellego 11 poäng (5 heat), Max Fricke 11 (5 heat), Chris Holder 6 (5 heat), Krzysztof Kasprzak 6 (5 heat), Niels Kristian Iversen 4 (4 heat), Gustav Grahn 3 (3 heat) och Jonatan Grahn 0 (3 heat). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: