Annons:

Sök

Annons:

Alexander Woentin har kritat på för Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: DACKARNA PLOCKAR IN UNG FÖRARE FRÅN TRAKTEN

De nyblivna svenska mästarna i speedway har lagt den första pusselbiten till nästa säsongs lagbygge. Hjältevadskillen Alexander Woentin, trefaldig svensk juniormästare, har skrivit på för Dackarna. 

Annons:

21-årige Alexander Woentin från Hjältevad är den första föraren att skriva på för guldklubben Dackarna till kommande säsong.

"Det känns jättebra. Alexander är en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Att Alexander är från trakten är ytterligare ett plus, att ha förare med lokal anknytning i laget är en styrka, säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande. 

Alexander Woentins moderklubb är Vetlanda och det var också där som han inledde säsongen 2021. Han fick inget större förtroende och blev under säsongens gång utlånad till Piraterna.

"Han blev lite "misshandlad" i Vetlanda i år. Som jag ser det fick han inte åka så mycket som han förtjänade i början av säsongen och det finns ingen förare som gynnas av den osäkerheten. Jag hoppas att den gångna säsongen ändå kan stärka honom på sikt", säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande. 

"En väldigt seriös klubb"

Alexander Woentin har tagit tre JSM-guld under sin karriär. Det senaste kom på Skrotfrag Arena i Målilla säsongen 2020. Han har också meriter från JVM, där det blev en total niondeplats den här säsongen.

Nyförvärvet ser med tillförsikt fram emot att få representera Dackarna 2022. 

"Jag känner att det här ska bli riktigt kul och jag har ju bara 45 minuter till Målilla. De samtal jag haft med Micke Teurnberg har känts riktigt bra och Dackarna är en väldigt seriös klubb. De brukar alltid ha bra lag och det är inga problem i klubben. Det var delar som avgjorde mitt klubbval", säger Alexander Woentin i ett uttalande i pressmeddelandet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: