Annons:

Sök

Annons:

Dackarna jublar över SM-guldet i Eskilstuna. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

VÄNTAN ÄR ÖVER – DACKARNA HAR VUNNIT SM-GULD

Inte ett enda SM-guld på 14 år för en av Sveriges största klubbar i speedway. Men nu var det dags. För första gången sedan 2007 är Dackarna bäst i Sverige. 
Målillaklubbens gulddrömmar var aldrig hotade i Eskilstuna. 

Annons:

2007 stod Dackarna på toppen i svensk speedway senast. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och trots flera starka trupper och åtskilliga finaler har det inte blivit något nytt guld för Målillas stolthet.

Inte förrän 2021. 

Efter krossen på Skrotfrag Arena på tisdagskvällen åkte Dackarna med ett 16-poängsförsprång till Eskilstuna. Ointagligt trodde nog många. 

Det skulle det definitivt visa sig vara också.

Dackarnas gulddrömmar var aldrig hotade och efter åtta heat hade klubben skaffat sig ett poängövertag på 20. Förstås ännu mer ointagligt. Smederna sprattlade till och fick övertag i några heat, men det hett efterlängtade guldet var i ärlighetens namn aldrig i fara.

Dackarna säkrade i princip guldet helt efter tio heat när Jacob Thorssell och Maciej Janowski körde in en fyrtvåa för gästerna. 85-65 totalt och Dackarna behövde då bara sex poäng till för helt säkra guldet.

Redan i heat 11 nådde Dackarna 88 poäng och jublet bland de många tillresta dackefansen hördes över hela hemmastadion i Eskilstuna. Fansen skanderade SM-guld och saken var biff.

Nu är Dackarna SM-guldvinnare i speedway och den långa väntan är över. Och guldhjältarna heter Tai Woffinden, Maciej Janowski, Jacob Thorssell, Rasmus Jensen, Jason Doyle, Ricky Kling, Avon van Dyck och Mikael Teurnberg.

Totalt vann Dackarna med 99-81 och matchen i Eskilstuna vanns med 46-44.

Mer om guldmatchen senare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: