Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
SSK jagar VIK spelare -

Kim Johansson är en av de VIK-spelare som jagas av kvällens motståndare i Slutspelsseriens premiär, Södertälje SK. Foto: Ossian Mathiasson

SSK jagar VIK spelare - "Ingen tillfällighet att det kom nu"

Dagen innan första omgången i Slutspelsserien, där Västerviks IK gästar Södertälje SK, släppte Länstidningen i Södertälje uppgifter om att just SSK jagar VIK-backarna Kim Johanson och Henrik Malmström.

Annons:

– Det är ju knappast en tillfällighet att det kommer just nu. Trams, skulle jag kalla det, säger Västerviks tränare Mattias Karlin.

Störs du av det?

– Nej, det kom ju inte som en direkt nyhet för mig, även om det kanske gjorde det för andra. De har säkert suttit och avvaktat med den där ”nyheten”, och sedan kom den lägligt nu.

– Men det är som sagt inget som stör oss. Vi spelar lika mycket för att vinna i alla fall, och mig veterligen är det fortfarande vi som betalar ut spelarnas löner – då har man också ett ansvar, säger Karlin.

Dragkamp om Kim

LT har intervjuat VIK:s sportchef Emil Georgsson, och han berättar att Henrik Malmström har meddelat VIK att han inte kommer stanna där nästa säsong.

– Jag vet att SSK är intresserat, men jag vet inte om något är klart. Det är i alla fall klart att han inte spelar med oss nästa säsong, säger Georgsson.

Emil Georgsson bekräftar även att det är dragkamp om Kim Johansson, både från SHL-klubbar och andra lag i HockeyAllsvenskan, där Södertälje ska vara ett av dem.

Fokus kliva förbi SSK 

VIK inleder Slutspelsserien på noll poäng på sin sjätteplats. Ettan Timrå har tre poäng, tvåan Karlskoga två poäng och trean Västerås en poäng. Fyran Vita Hästen och femman Södertälje inleder, liksom Västervik, serien med noll poäng.

– Vi har inte satt upp någon målsättning för Slutspelsserien, utan tar bara en match i taget. Fokus nu är med andra ord att vinna i morgon och kliva förbi Södertälje i serien.

"Har bra koll på dem"

– Matcherna mellan oss och SSK i grundserien har slutat med två segrar vardera. Det blir säkert jämnt nu också, men vi går för tredje raka. Vi har bra koll på dem och vet hur de spelar – det ska förhoppningsvis ge resultat, säger Karlin.

Det finns något eller ett par frågetecken i VIK:s trupp, och därför fastställs den först i morgon förmiddag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: