Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Nyckelspelaren borta i flera veckor – säsongen är i fara:

Det kommer dröja ett tag innan Victor Öhman är tillbaka i spel med Västerviks IK. Foto: Ossian Mathiasson

Nyckelspelaren borta i flera veckor – säsongen är i fara: "Knät känns ostabilt"

Västerviks IK:s bästa målgörare, Victor Öhman, är skadad och riskerar att missa resten av säsongen i Hockeyallsvenskan. 
– Jag är borta i minst sex veckor, säger VIK-forwarden.

Annons:

Det var i mitten av tredje perioden i förlustmatchen mot Björklöven som Victor Öhman blev skadad i samma sekvens som han åkte på en utvisning och senare tvingades utgå från utvisningsbåset. 

VIK-forwarden kom inte tillbaka mer i spel. 

– Jag fick en tackling vid vårt bås, fastnade i isen och vred till knät. Jag trodde väl inte riktigt att det skulle vara så allvarligt. Jag fick en utvisning i samma sekvens då jag höll i hans klubba. Jag åkte ut och satte mig i utvisningsbåset där jag gick fram och tillbaka och kände att det var något som inte var som det skulle, säger Victor Öhman. 

"Jobbiga veckor som väntar"

Gårdagens magnetröntgenundersökning visade att ledbandet i knät var av och nu kan den resterande delen av säsongen i Hockeyallsvenskan. vara i fara. 

– Jag är borta från spel i minst sex veckor, så det är några jobbiga veckor som väntar. Jag har inte haft någon större smärta utan det jag känner när jag går är att knät vacklar och känns ostabilt, säger han och fortsätter: 

– När ledbandet går av så då gör det inte så ont, säger några som jag har pratat med. Det skulle tydligen ha varit värre om det var uttjänt, då skulle det göra mer ont. Vardagen funkar ändå, jag kan gå så det är ingen större fara.

Hur ser du möjligheterna att spela mer denna säsong? 

– Grundserien ser väl ganska körd ut, det är väl en bonus om man kan spela mer i den. Vi får se hur det känns om det skulle bli slutspel eller kvalserien, skadan kan ta längre tid. Jag får ta rehabiliteringen dag för dag och hoppas att det går åt rätt håll.

 Öhman ska komma tillbaka starkare

Victor Öhman har gjort tolv mål för sitt Västervik under säsongen och är med det klubbens bästa målskytt så här långt. 
Nu får han bänka sig på läktaren för att följa grundserieavslutningen där Västervik ligger en poäng före nästjumbon Kristianstad. De två lägst placerade lagen i Hockeyallsvenskan efter 52 omgångar, just nu Kristianstad och AIK, tvingas till kvalspel för att förnya kontraktet. 

– Jag kommer kolla matcherna från läktaren, det kommer bli väldigt jobbigt när det handlar om så många veckor där man inte kan bidra på isen. Skador är visserligen en del av sporten så jag får hoppas att jag kan komma tillbaka starkare än vad jag har varit tidigare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: