Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Ny knepig VIK-match i kväll: Så ska Mörrum besegras

Bortamatch mot Mörrum är vad som står på schemat för George Diaco och hans Västerviks IK i kväll. Foto: Hans Lindqvist/arkiv

Ny knepig VIK-match i kväll: Så ska Mörrum besegras

De viktiga och lite knepiga matcherna mot lägre tippade lag fortsätter för Västerviks IK i Hockeyettan. I kväll väntar bortamatch mot Mörrums GoIS IK.
– Vi vet vad som krävs av oss och vad vi ska göra, säger VIK-tränaren Pelle Torstensson.

Annons:

Inför drygt 650 personer på läktarna hade Västerviks IK en inte helt enkel resa fram till 5-3 mot bottenlaget Tyringe i onsdags.

De tre poängen och två raka segrar tar man dock med sig in i kvällens bortamatch mot tabellsexan Mörrum, som ligger sju poäng bakom fyran VIK i den uppdelade tabellen, där Halmstad, Karlskrona, Troja-Ljungby och Västervik är på väg att lämna övriga fyra lag bakom sig.

I hemmamatchen mot Mörrum för en månad sedan vann VIK med 5-2, men även här höll det på att trassla till sig i den tredje perioden. Mörrum var då ett tag var uppe i 3-2-underläge innan George Diaco och Emil Öhrwall kunde stänga matchen med två sena mål.

"Minst två pinnhål upp"

– Vi är väldigt nöjda med första de första 20 minuterna mot Tyringe. Då tar vi kloka beslut med pucken och ett vårdat spel när vi kommer in i anfallszon ger oss mer tid där och flera målchanser när vi har satt upp spelet, summerar VIK-tränaren Pelle Torstensson.

– Det gäller att vi kommer upp i den nivån i kväll, så det inte ser ut som i den andra perioden mot Tyringe. Där var det alldeles för spretigt, laget blev långt och vi spelade inte klart situationerna. Mörrum är minst två pinnhål upp jämfört med Tyringe, så vi måste upp i nivå.

Vad är Mörrum för typ av lag?

– De kör på och forecheckar hårt, och är snabba i omställningarna. Den första matchen mellan oss var ganska jämn inledningsvis, så vi vet vad som krävs av oss och vad vi ska göra.

Hur är läget i truppen?

– Vi mönstrar exakt samma lag som senast, vilket innebär att Christian Axelsson, Wille Edström och Kalvyn Watson saknas. Hubert Forsberg Zetterström kliver in och tar jobbet i kassen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: