Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK tog revansch på Tyringe:

Emil Öhrvall var duktig och gjorde VIK:s två första mål i segermatchen mot Tyringe. Foto: Arkivbild

VIK tog revansch på Tyringe: "Var positivt att se"

Västerviks IK chockföll borta mot Tyringe SoSS. Hemma i ACT-Hallen tog man revansch och vann mot skåningarna med 5-3.
– Det var positivt att se oss spela av sista perioden, säger tränaren Pelle Torstensson.

Annons:

Västervik IK är ordentligt upphaussat av många den här säsongen. Ändå förlorade laget borta mot Tyringe i inledningen av säsongen. När det var Tyringes tur att sätta sig i bussen för att komma hit fick Västerviks IK revansch.

5-3 (4-1, 0-1, 1-1) slutade matcher efter två rätt bra perioder från hemmalaget och en mindre bra. Emil Öhrwall gjorde 1-0 för VIK redan efter två och en halv minut. Två och en halv minut senare utökade Öhrwall till 2-0. VIK hade fått upp farten och George Diaco satte 3-0 efter drygt åtta minuters spel. 

– Jag tycker att vi ska vara väldigt nöjda med första perioden. Då sätter vi upp bra fart, flyttar pucken och har en hel del zontid i anfallszon. Vi är smarta med pucken i anfallszon och behåller den där. Vi får utdelning, inte i första skedet, utan i andra. Vi är smarta helt enkelt, säger VIK-tränaren Pelle Torstensson. 

En dryg minut efter 3-0-målet reducerade gästerna, men innan periodpausen satte Gustav Lindberg 4-1 för hemmalaget. Den andra akten blev dock inget att minnas för hemmalaget.

– I andra perioden blir det lite för spretigt. Många kanske tänker att vi leder stort och ska till anfall så fort som möjligt. Vi spelar inte klart försvarsspelet och då kommer de över oss. 

Hur kommer ni tillbaka från det?

– Vi pratar inför tredje om att vi måste spela klart situationen även om vi har en ledning. Vi kan inte gå till anfall innan vi har pucken. Vi vet att vi är duktiga i försvarsspelet när vi spelar som vi vill och det löser vi bättre i sista. Vi tar kloka beslut och det blir nog också en insikt för killarna. 

Öhrwall hyllades

Oskar Ståhl gjorde 5-2 i upptakten av den tredje, men drog samtidigt på sig en utvisning för osportsligt uppträdande. Fyra minuter senare reducerade Tyringe till 5-3, men närmare kom man aldrig.

– Det är motståndarna som måste gå för det när man leder med ett par puckar. Jag tycker killarna sköter det på ett bättre sätt och vi får längre anfall på dem. Det gör att Tyringe inte har någon energi efter att ha jagat som svin i egen zon i 35 sekunder. Det är positivt att se hur vi spelar av sista perioden. 

En viktig läropeng framåt?

– Exakt. Det var det som diffade lite i period två. Vi tjuvar från egen zon, men det blev betydligt bättre i sista och kul att se att killarna gjorde det mer. 

Emil Öhrwall, som svarade för två mål och en assist, var duktig. Hela den kedjan, som även innehåller Anton Johansson och George Diaco, förtjänade att framhållas. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: