Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Flera ishockeyklubbar straffas med flaggförbud:

Djurgården är en av tre klubbar som straffas med flaggförbud efter att pyroteknik antänts i samband med bortamatchen mot Västerås IK. Foto: Aron Broman/Bildbyrån

Flera ishockeyklubbar straffas med flaggförbud: "Brottslig handling"

Västerås IK har sedan tidigare straffats med flaggförbud. Nu beläggs även Luleås, Djurgårdens och Troja/Ljungbys supportrar med förbud mot supporterartiklar. 

Annons:

Allsvenska klubben Västerås IK:s flaggförbud gäller fram till januari nästa år. 

Nu har Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd tagit beslutet att förbjuda tre klubbars supportrar från att använda sig av föremål som overhead-flaggor, banderoller, flaggor på pinnar, tygstycken, pappersark och liknande. Det gäller Luleå HF i SHL, Djurgårdens IF i Hockeyallsvenskan och Troja/Ljungby i Hockeyettan. 

"Säkerhetsrisk för arbetande personal"

Supporterartiklarna har, enligt beslutet, använts för maskering för att ”hindra en rättssäker identifiering av individer som utfört ordningsstörningar i samband med ishockeymatcher.”

I samtliga tre fall har ordningsstörningar förekommit i form av att supportrar använt pyrotekniska föremål inne i arenan, vilket är förbjudet enligt svensk lag. 

”Utöver att det är en brottslig handling innebär varje antänd illegal pyroteknisk pjäs en säkerhetsrisk för arbetande personal och alla besökare i en inomhusarena, med till exempel uppenbar brandfara. Rökbildning blir också en arbetsmiljöfråga för aktiva, som inte på ett säkert sätt kan prestera på maxnivå när luften är fylld med eventuellt skadlig rök”, skriver svenska ishockeyförbundet i pressmeddelandet. 

Luleå får förbud mot supportrarartiklar i fem hemmamatcher, Djurgården i tio bortamatcher och Troja/Ljungby i fem bortamatcher.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: