Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK STOD FÖR TOTAL UTSKÅPNING I MALMÖ

George Diaco gjorde två mål när VIK körde över Pantern med 9-0. Foto: Hans Lindquist/Arkiv

VIK STOD FÖR TOTAL UTSKÅPNING I MALMÖ

IK Pantern blev, trots en tveksam öppningperiod, en rejält munsbit för Västerviks IK. Hela 9-0 skrevs slutresultatet till.
– Det var en skön omstart efter första rundan, säger tränaren Pelle Torstensson.

Annons:

Västerviks IK hade förvisso 2-0 efter 20 spelade minuter, men skotten vanns av Malmö-laget med 8-6. Pelle Torstensson var inte helt nöjd med vad hans lag bjöd på i den akten. 

– Första perioden var inte allihopa med riktigt. Vi åker inte tillräckligt mycket skridskor och spelar inte som vi vill spela. Är det någon som är inte med så faller hela enheten, säger Pelle Torstensson.

George Diaco gjorde båda målen i period ett. Emil Öhrvall gjorde dubbla assist och Anton Johansson samt Elias Sjöström noterades för varsitt. 

– Vi får två mål där och det är Antons lina som gör det vi har lagt fokus på under hela veckan. Det handlar om att få mer tryck på kassen. Det är positivt.

"Skön omstart"

I den andra perioden var klasskillnaden markant. VIK öste på, vann skotten stort och perioden med hela 6-0. 

– I period två får vi med allihopa och åker mycket mer skridskor. Vi hänger ihop som lag där och sista 40 är vi klasser bättre. 

I den tredje akten kom även ett 9-0-mål, vilket blev slutresultatet. 

– Klart man är mycket nöjd med sista 40. Det måste jag erkänna. Det var en mycket skön omstart nu när det vänder efter första rundan. 

Vad kan den här segern betyda framåt?

– Sättet vi gör målen på är något vi lagt mycket fokus på. Kan vi få med oss den känslan så kommer det bli fint. Överlag gör vi många mål på ett bra sätt och det är så det går till i dagens hockey. 

Många målskyttar

Tabellen börjar nu verkligen dela upp sig i två olika skikt. Ett skikt med de fem främsta lagen och ett annat med tre lagen i botten. 

– Det börjar dela på sig och det gäller att slå det femte laget och hålla dem bakom sig. Hemma mot Halmstad och borta mot Karlskrona är det småsaker som avgör. Det tar vi lärdom av och nu är det bara att gasa vidare. Alla tuggar på sista 40 minuterna och chippar in, gör det man ska göra och alla jobbar på. 

George Diaco och Gustav Lindberg gjorde två mål var. Robin Höglund, Emil Öhrvall, Erik Olhans-Lind, Joel Ratkovic-Berndtsson och Oskar Ståhl var målskyttar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: