Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
En tredjedel spelad av grundserien:

Västerviks IK får klara sig utan Christian Axelsson i kvällens match mot IK Pantern. Foto: Hans Lindqvist

En tredjedel spelad av grundserien: "Lite för mycket upp och ner"

En tredjedel av grundserien är spelad. Västerviks IK har blandat och gett och ställs mot nykomlingen IK Pantern på bortaplan i afton.  
– Det har varit lite för mycket upp och ner för att vi ska vara nöjda, säger tränaren Pelle Torstensson. 

Annons:

Västerviks IK har förlorat fyra av sju matcher under inledningen av Hockeyettan och segrarna har kommit mot bottenlagen Pantern, Mörrum och Alvesta.  

För exakt en vecka sedan förlorade VIK mot Karlskrona HK med uddamålet (2–3).  

– Som jag sa efter förra matchen var det surt med en förlust där jag tycker att vi gör något misstag som gör att de får ta ledningen och vi kanske inte tar kampen in på mål fullt ut. Zoomar man ut så var insatsen och prestationen flera steg åt rätt håll. Det är på den nivån vi måste fortsätta vara på så mycket som möjligt och jobba ihop som ett lag, vilket vi gjorde i 40–45 minuter senast, säger tränaren Pelle Torstensson. 

Känner du att det har svängt lite för mycket om er?

– Jag tycker att det har gått lite för mycket upp och ner, det måste vi självklart erkänna. När man säger så kan det låta negativt, men man får inte glömma bort det positiva med att vi är väldigt duktiga när vi har spelat på en hög nivå. Sedan har man kanske någon gång känt att det här ska vi inte stå för. Det är fortfarande många saker som är nytt för killarna och det tar ett tag innan det sitter som ett ryggmärgsbeteende hos allihopa. Bra toppar, men lite för djupa dalar, säger Pelle Torstensson.  

"Sån match som vi ska vinna"

Nu, när en tredjedel av grundserien är spelad, ställs VIK mot nästjumbon Pantern på bortaplan. När lagen ställdes mot varandra i premiären vann VIK med 5–1. 

Hur ser du på era segerchanser i den här matchen?

– Det är såklart en sån match som vi ska vinna om vi spelar på den nivån som vi vet att vi ska spela på. Det blir viktigt för oss att gå in med inställningen att ladda på som att det är en toppmatch.

VIK får klara sig utan tre forwards mot Pantern. Kalvyn Watson är långtidsskadad, Wille Edström inte tillgänglig på grund av skada och Christian Axelsson sjuk. 

– Vi har fått beskedet att Kalvyn är borta under ganska lång tid. Wille är skadad igen och undersöks för att vi ska försöka veta vad det är med honom. 

Kokman startar i mål

Planen är att Viktor Kokman tar platsen mellan stolparna.

Blixtvärningen Joel Ratkovic-Berndtsson är med igen. 

– Joel var med mot KHK och första gången som han fick möta killarna var i hallen. Nu har han haft en träningsvecka för att lära känna killarna och komma in i spelet.

J20-forwarden Jonathan Kirschner kliver in på tolv forwards.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: