Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK FÖLL MOT KHK –

Christian Axelsson nätade för VIK borta mot Karlskrona. Foto: Arkivbild

VIK FÖLL MOT KHK – "INTE ETT DUGG OROLIG"

Västerviks IK har inte fått någon flygande start i Hockeyettan. Borta mot Karlskrona HK blev det förlust med 3-2.
– Jag är inte ett dugg orolig, säger VIK-tränaren Pelle Torstensson.

Annons:

Tre segrar mot lagen i botten – samtliga på hemmaplan. I övrigt har Västerviks IK förlorat fyra av sju matcher under inledningen. Den fjärde kom borta mot tabellettan Karlskrona HK på fredagskvällen. 

Hemmalaget vann med 3-2, men tränaren Pelle Torstensson känner sig inte det minsta orolig.

– Inte ett dugg orolig är jag. Jag har varit med så pass länge att jag vet hur svårt det är med många nya spelare. Det kan vara svårt med sex, sju stycken. Nu har vi 22. Det är ingen hemlighet att jag tycker att det varit för mycket upp och ned dock. Vi behöver bli mer jämna, men gör vi sådana här prestationer så kommer vi hitta det ännu mer. 

Faktum är att Torstensson var nöjd med rätt mycket borta mot KHK.

– Vi vet vad vi kan och det handlar om att pusha på ännu mer och hjälpas åt. Det här var ett steg i helt rätt riktning och nu gäller det att hålla den här nivån. Då kommer det hända saker.

Vann skotten stort

VIK vann skotten med 17-4 i den första perioden och borde nog fått utdelning där. Men akten blev mållös.

– Jag är jättenöjd med första. Vi behöver krascha målet lite mer och vinna lite mer insida, och kanske offra oss lite mer, men annars är det en väldigt bra period som vi dominerar. Vi vinner skotten stort, spelar bort deras forwards och har en hel del chanser. I period två tänker jag att vi får utdelningen eftersom vi ägt spelet och var värda det, men då blir vi lite långa och de får fast oss lite mer där. 

KHK tog ledningen med 1-0, men Christian Axelsson kvitterade till 1-1. Bara ett par minuter senare gjorde hemmalaget 2-1. Direkt i upptakten av den tredje, i numerärt överläge, satte Karlskrona 3-1.

– De gör mål direkt i sitt PP och vi vet att de är vassa där. Vi gjorde så gott vi kunde, får dit en puck och har en push på slutet. Vi skapar någon halvfarlig chans, men tyvärr räcker det inte hela vägen. Prestationen är jag jättenöjd med, det enda jag saknar är att vi blöter ned oss ännu mer. 

Nyförvärvet såg bra ut

Erik Olhans-Lind gjorde Västerviks andra mål.

– Självklart är det tungt så här direkt efteråt, men insatsen är jag på många sätt jättenöjd med. Vi håller ihop laget och spelar mer som vi vill. 

Blixtvärvningen Joel Ratkovic-Berndtsson såg intressant ut.

– Jag är väldigt nöjd med honom. Han har inte spelat på hela säsongen, men kommer in med fart och fläkt. Han mötte oss i hallen, så det är inte det lättaste, men det bådar gott.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: