Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK plockar in ny forward – KHK väntar i kväll

Joel Ratkovic Berndtsson är klar för VIK. Foto: Bildbyrån

VIK plockar in ny forward – KHK väntar i kväll

Västerviks IK agerar inför den viktiga bortamatchen mot serieledande Karlskrona HK. Forwarden Joel Ratkovic Berndtsson plockas in på korttidskontrakt.
– Han kan öka konkurrenssituationen, säger tränaren Pelle Torstensson.

Annons:

Under fredagskvällen väntar fullpoängaren Karlskrona HK på bortais för Västerviks IK. Med Kalvyn Watson och Wille Edström indisponibla agerar nu VIK och plockar in Joel Ratkovic Berndtsson på ett korttidskontrakt.

Forwarden har tidigare spelat i bland annat Mestis och Östersunds IK. Förra säsongen spenderades i Kristianstads IK, där det blev elva poäng på 16 matcher. 

– Joel är en spännande spelare med många bra egenskaper. Vi har två forwards skadade och gör det här att få in en spelare till och öka konkurrenssituationen lite. Det blir tävlan om istiden och det här gäller i en månad till att börja med och sedan får vi se, säger Pelle Torstensson. 

Just KHK har inlett urstarkt och har fem raka segrar inför kvällens match.

– Det ska bli jättekul. Karlskrona leder serien och får gå in som favoriter. Vi kan åka dit med en känsla av att vi har allt att vinna och det ska bli jättekul att mäta sig med dem.

Pratat om favoritskapet

VIK har bara tagit nio poäng hittills och ligger på den sista Allettanplatsen för tillfället. Pressen utifrån, om att VIK var klara favoriter inför, är något gruppen pratat mycket om. 

– Det har varit en press utifrån och det har pratats om "All-Star Västervik" och allt möjligt. Någonstans har vi inte gjort något alls som lag. Självklart tycker vi att vi är ett bra hockeylag, men det finns många andra duktiga lag som inte alls har fått samma uppmärksamhet som oss. 

Just KHK är ett sådant lag i Torstenssons bok. 

– Det är ett homogent hockeylag med en blandning av skickliga killar och erfarna killar. De har flera storvuxna spelare och driver på i anfallszon. De spelar en snabb hockey och är ganska enkla med pucken. Det kommer bli en utmaning för oss.

Kan vara långt efter

Vid förlust för Västervik kan man vara hela nio poäng efter Karlskrona redan nu. 

– Den största pressen sätter vi internt och vi har höga förväntningar. Sedan får man aldrig glömma att det är ett helt nytt lag och det tar ett tag att sätta det. Det fanns lag som var rätt upphaussade ifjol som inte fick ihop det och det tar alltid lite tid. Man får aldrig glömma att vårt första delmål är Allettan och någonstans handlar det bara om att ta sig dit. Alla startar på noll i Allettan, så det viktigaste är bara att gå dit. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: