Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK föll tungt på hemmais:

VIK-tränaren Pelle Torstensson var inte nöjd med insatsen mot Halmstad. Foto: Bildbyrån

VIK föll tungt på hemmais: "Måste ta på blåstället"

Västerviks IK har inte fått det att flyga på bortaplan hittills. Hemma har man dock fått det – men i kväll föll man mot Halmstad Hammers med 2-3.
– Vi måste ta på blåstället, säger tränaren Pelle Torstensson.

Annons:

Hemma i ACT-hallen har det gått som förväntat för favorittippade Västerviks IK. Borta har man haft det jobbigt. Men onsdagskvällens hemmamatch mot Halmstad Hammers gick inte alls som önskat.

Med drygt fem minuter kvar av matchen avgjorde Alexander Klarin för gästerna, som lade beslag på alla tre poäng.

– Halmstad vinner välförtjänt. De gör jobbet mycket mer än vad vi gör, tar åkningarna mer och vi blir långa och för passiva. Då spelar de bort oss och vi blir passiva över hela banan, säger Pelle Torstensson, tränare i VIK.

Halmstad tog annars ledningen i numerärt överläge efter drygt fyra och en halv minuts spel. När Västervik sedan fick chansen efter knappt åtta minuter kunde Oskar Ståhl utjämna till 1-1 i numerärt överläge. Assisten kom från Hugo Styf och George Diaco. 

Det dröjde inte många minuter innan Västervik fick en ny chans i powerplay och då small det igen. Gustav Lindberg gjorde sitt fjärde för säsongen med passningspoäng till Elias Sjöström och Tatu Kokkola.

"Måste ta på blåstället"

Men halvvägs in i den andra akten kvitterade Marcus Borgh till 2-2 för Halmstad och så kom Klarins avgörande i slutminuterna.

– Det är klart att man funderar mycket på varför det ser ut som det gör, men det är inte svart eller vitt heller. Hade jag haft ett bra svar på varför så hade man försökt göra att det inte såg ut så här. Halmstad vinner välförtjänt, men trots det har vi 2-2 med fem minuter kvar och så gör vi en felbedömning på en studs och det blir 3-2. Men vi spelar inte den hockey vi ska och sätter oss själva i svåra situationer.

VIK är nu fyra i tabellen med nio av 18 möjliga poäng inspelade. 

– Det är för mycket upp och ned hittills. Vi måste ta på blåstället, alla måste chippa in och ta jobbet fullt ut. Vi får inget gratis, så vi måste skita ned oss lite. Det är nyckeln. Förlusten i sig är inget att säga om. Halmstad är ett duktigt lag och spelade i kvalserien ifjol, men det är tungt att acceptera en förlust när man inte är nöjd med prestationen.

"Ständigt arbete"

Pelle Torstensson har tidigare pratat om att många lag kommer se matchen mot Västervik, som i många år spelat i Hockeyallsvenskan, som årets fajt.

– Det är ett ständigt arbete att påminna killarna om att det kommer vara så. Men sedan, helt ärligt egentligen, så har vi som lag inte gjort något ännu. Vi behöver starta med de enkla bitarna och det är något vi jobbar med dagligen. Sedan vet man och får acceptera att det kan ta tid. Det är många nya roller och en del spelade väldigt mycket i sina lag förra året. Nu kanske man har en annan roll här, men just det här med att ta jobbet måste vi få ordning på så fort som möjligt.

Alla i VIK-dressen kan bättre än de visade under onsdagskvällen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: