Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK vill studsa tillbaka – haft bra internt snack

Pelle Torstensson vill se ett helt annat VIK än i onsdags. Foto: Bildbyrån

VIK vill studsa tillbaka – haft bra internt snack

En mycket blek figur mot Troja/Ljungby. Nu har VIK-lägret diskuterat läget.
– Det har varit högt i tak efter insatsen senast, säger VIK-tränaren Pelle Torstensson.

Annons:

I onsdags föll Västerviks IK för andra gången i följd på bortaplan. I det förväntade toppmötet med Troja/Ljungby blev det torsk med hela 4-1. Pelle Torstensson var allt annat än nöjd med den insatsen från sitt lag. 

– Vi har haft ett bra möte efter den matchen och diskuterat insatsen senast. Det har varit högt i tak och förhoppningsvis kommer vi se ett taggat lag, säger han.

Hemma har VIK varit omutliga hittills.

– Det kommer bli jättekul att spela på hemmaplan igen och vi har tryckt på en del saker efter förra matchen. Det handlar om att jobba som ett lag, chippa in och jobba stenhårt varje sekund. Spelarna vet att det behövs och att det krävs att vi kommer upp x antal nivåer. Det har vi visat innan att vi kan och vi har lagt förra matchen bakom oss. Om det var anspänning eller press låter jag vara osagt, men vi har tagit lärdom av det och vi kommer göra bättre matcher och studsa igen.

Watson borta ett tag

Trojas 4-1-mål var minst sagt dråpligt. Viktor Kokman skulle göra en sidledsförlyttning och tappade balansen. Trojas spelare hade därefter helt öppet mål. 

– Det var olyckligt, men det är sådant som kan hända och den här gången hände det. Vi har lagt det bakom oss. 

Nu är det Alvesta som kommer till Västervik för match under lördagen. Förra årets nykomling har plockat fyra poäng hittills.

– De har gjort bra matcher mot de andra förväntade topplagen, så vi förväntar oss full körning. Det är ett tajt lag som håller ihop det över hela banan. Vi behöver sätta fart och spela enkelt och ha mer tid i anfallszon än vad vi har haft. Då gäller det att skydda pucken och ta enkla beslut. 

Kalvyn Watson fick lämna matchen i förtid senast och kommer bli borta ett tag, enligt Pelle Torstensson. Det gör att Tim Almgren går in på tolv forwards. Backsidan ser likadan ut och målvaktsvalet avgörs först i morgon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: